WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

"Απαγορευμένο Φρούτο": Όταν θέλετε κάποιον που δεν μπορείτε να έχετε


27 Ιανουαρίου 2020

"Απαγορευμένο Φρούτο": Όταν θέλετε κάποιον που δεν μπορείτε να έχετε

Έχετε φανταστεί κάποιον με έναν τρόπο που δεν θα έπρεπε; Μήπως έχετε πιάσει τον εαυτό σας να περιμένει με ανυπομονησία τις προπονήσεις του παιδιού σας για να δείτε τον προπονητή, ενώ ξέρετε ότι δεν πρέπει να σας αρέσει; Γιατί ας το παραδεχτούμε: το απαγορευμένο είναι και πιο ελκυστικό. 

Εάν λοιπόν σας έχουν τύχει όλα τα παραπάνω, πάρτε μια ανάσα και κάντε ένα βήμα πίσω για να σκεφτείτε με ψυχραιμία. Καταρχάς είναι σημαντικό να αναγνωρίσουμε ότι η σεξουαλική έλξη είναι συχνά απλές και κανονικές φυσιολογικές απαντήσεις σε ελκυστικά ερεθίσματα. Επομένως, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε, όταν συνειδητοποιήσετε ότι νιώθετε μια έλξη για κάποιον που δεν πρέπει. Από την άλλη μεριά δεν χρειάζεται να ωθήσετε τον εαυτό σας προς αυτή την έλξη. 

Σίγουρα είναι δύσκολο να σταματήσετε να σκέφτεστε κάποιον που σας ελκύει, κυρίως εάν είναι κάτι απαγορευμένο, αφού συνήθως το θέλετε ακόμα περισσότερο λόγω αυτού, τουλάχιστον για λίγο. Μελέτες έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι που προσπαθούν να μειώσουν τις θερμίδες είναι πιο πιθανό να σκεφτούν τα τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες που προσπαθούν να αποφύγουν. Πολλές φορές όμως η επανειλημμένη έκθεση σε ένα ερέθισμα μπορεί να μειώσει την έλξη που νιώθετε. Και αυτό γιατί μπορεί να αρχίσετε να βλέπετε τα ελαττώματα που έχει και που δεν τα είχατε αντιληφθεί στην αρχή.

Μελέτες έχουν δείξει επίσης πως οι περισσότεροι άνθρωποι έλκονται από εκείνους που έχουν ιδιότητες που θα θέλανε να έχουν οι ίδιοι. Εάν για παράδειγμα σας ελκύουν οι ισχυροί άνθρωποι, ίσως επιθυμείτε να είστε πιο δυναμικοί στη ζωή σας. 

Μπορείτε όμως να παρακάμψετε τον κίνδυνο και να ακολουθήσετε το απαγορευμένο; 

Καταρχάς θα πρέπει να σκεφτείτε εάν υπάρχει κάποιο ταμπού -όπως οι κανόνες εργασίας που απαγορεύουν τα ειδύλλια γραφείου- αλλά και τις συναισθηματικές συνέπειες της έναρξης μιας σχέσης με αυτό το άτομο. Αν για παράδειγμα είναι συνεργάτης ή συνάδελφος και η σχέση τελειώσει άσχημα, ίσως αναγκαστείτε να ψάξετε για μια νέα δουλειά. Εάν ξεκινήσατε μια σχέση με φίλο του πρώην σας ή τον πρώην φίλο σας, θα πρέπει να σκεφτείτε εάν αυτή η σχέση μπορεί να επιβιώσει. 

Καμία σχέση δεν συμβαίνει μέσα σε μια μαγική φούσκα, αντ αυτού υπάρχουν άνθρωποι και σχέσεις που εμπλέκονται. Μερικές φορές μπορεί να λειτουργήσετε παρορμητικά και μετά να το μετανιώσετε. Σκεφτείτε κάθε φορά που τρώτε ένα γλυκό, ενώ δεν θα έπρεπε, πώς νιώθετε μετά την τελευταία μπουκιά. Τις περισσότερες φορές στεναχωριέστε που ενδώσατε στον πειρασμό και φαντάζεστε τι θα πρέπει να κάνετε για να το ακυρώσετε. Κάπως έτσι αντιμετωπίστε και την απαγορευμένη σχέση. 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.