WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Τα πιο ευτυχισμένα ζευγάρια είναι εκείνα που μοιράζονται ένα μικρό σπίτι


11 Φεβρουαρίου 2020

Τα πιο ευτυχισμένα ζευγάρια είναι εκείνα που μοιράζονται ένα μικρό σπίτι

Μικρό σπίτι; Θα σας φανεί περίεργο και όμως είναι αλήθεια. Τα πιο μακροχρόνια ζευγάρια είναι εκείνα που μοιράζονται μικρούς χώρους και ζουν σε όχι πολύ μεγάλα σπίτια.

Το αντίθετο από αυτό, δηλαδή, ένα μεγάλο σπίτι με πολλά δωμάτια, περισσότερα μπάνια και ίσως υπαίθριους χώρους, δεν κάνει τα ζευγάρια ευτυχισμένα. Μια μελέτη που διεξάχθηκε στην Ιαπωνία αποκαλύπτει ότι τα πιο ευτυχισμένα ζευγάρια είναι εκείνα που μοιράζονται ένα μικρό σπίτι.

Στην πραγματικότητα οι Ιάπωνες επιστήμονες υποστηρίζουν πως η εξάλειψη του περιττού χώρου, βοηθάει τα ζευγάρια να αφιερώσουν τον χρόνο τους στα βασικά πράγματα και να ζήσουν ειρηνικά. Η ιαπωνική φιλοσοφία όχι μόνο μας διδάσκει να ζούμε σε μικρά σπίτια, αλλά και μας βοηθά να βρούμε χαρά στην εξάλειψη των περιττών.

Αυτό που φαίνεται παράλογο είναι ότι η ζωή σε μικρούς χώρους σας κάνει πιο ελεύθερους. Ίσως επειδή χρειάζεται λιγότερο χρόνο για να τακτοποιήσετε ή να καθαρίσετε το σπίτι και επομένως έχετε περισσότερο χρόνο για να αφιερώσετε στη σχέση σας. Και υπάρχει επίσης ένας άλλος παράγοντας που δεν πρέπει να υποτιμάται: η διαβίωση σε μικρά σπίτια οδηγεί επίσης σε σημαντικές οικονομικές αποταμιεύσεις, είτε θέλετε να αγοράσετε είτε να νοικιάσετε ένα σπίτι.

Στην Ιαπωνία τα μικρά σπίτια είναι η τέλεια ισορροπία μεταξύ της ιδιοκτησίας ενός σπιτιού και ενός χώρου χαλάρωσης για να ξεφύγουν από το αστικό χάος. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι απαραίτητο να εξαλείψουμε τα περιττά και να κάνουμε αυτούς τους μικροσκοπικούς χώρους εύρυθμους και ευχάριστους.

Το σπίτι πρέπει να είναι το μέρος όπου μπορείτε να χαλαρώσετε και να έχετε ψυχική ηρεμία. Τα αντικείμενα περιπλέκουν τη ζωή και απορροφούν πολύ χρόνο και ενέργεια. Η ζωή σε ένα μικρό σπίτι δεν σημαίνει ότι είστε ικανοποιημένοι, αλλά έχετε περισσότερο χρόνο να αφιερώσετε στον εαυτό σας και στους άλλους. Ο πραγματικός πλούτος είναι να ζούμε με λιγότερα.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.