WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Οι ειδικοί ορκίζονται πως αυτό το κόλπο απώλειας βάρους παίρνει μόνο 15 λεπτά την ημέρα


Τζουλιάννα Καρνέζη

10 Φεβρουαρίου 2020

Οι ειδικοί ορκίζονται πως αυτό το κόλπο απώλειας βάρους παίρνει μόνο 15 λεπτά την ημέρα

Αν κάποιος σας προτείνει να παρακολουθήσετε όλα όσα τρώτε ενώ βρίσκεστε σε ένα πρόγραμμα απώλειας βάρους, το πρώτο πράγμα που θα σκεφτείτε θα είναι πως δεν έχετε χρόνο. 

Λοιπόν ίσως πρέπει να το ξανασκεφτείτε. Γιατί οι μελέτες έχουν δείξει πως όταν καταγράφετε όλα όσα τρώτε κάθε μέρα, θα καταφέρετε να χάσετε πιο εύκολα και γρήγορα τα κιλά. Μάλιστα όλη αυτή η διαδικασία παίρνει μόνο 15 λεπτά. 

 
Μια νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Obesity εξέτασε 150 άτομα τα οποία κατέγραφαν αυτά που έτρωγαν για έξι μήνες στο πλαίσιο ενός προγράμματος απώλειας βάρους. Μέχρι το τέλος οι συμμετέχοντες έχασαν 10% του σωματικού τους βάρους και δαπάνησαν κατά μέσο όρο 15 λεπτά καταγράφοντας την καθημερινή τους πρόσληψη. Απλά σκεφτείτε, 15 λεπτά είναι ένα κλάσμα του χρόνου που περνάτε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. 

Η καταγραφή της πρόσληψης τροφής σημαίνει καταγραφή των θερμίδων και του λίπους για όλα τα τρόφιμα και τα ποτά που καταναλώνετε, καθώς και τα μεγέθη των μερίδων και τις μεθόδους παρασκευής. 

Αυτό όμως που μπορεί πραγματικά να σας βοηθήσει στην απώλεια κιλών είναι η αυτο-παρακολούθηση και όχι οι λεπτομέρειες που περιλαμβάνονται. Και για όσους νομίζατε μέχρι τώρα πως η συγκεκριμένη διαδικασία είναι χρονοβόρα, η επιστήμη έδωσε την απάντηση: Θα σας πάρει μόλις 15 λεπτά. 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.