Αυτή είναι η πιο συνηθισμένη αιτία τσακωμού μεταξύ των ζευγαριών που ζουν μαζί

Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου 2020

Οι σχέσεις είναι γεμάτες σκαμπανεβάσματα και δεν έχει σημασία πόσο ερωτευμένοι είστε, δεν μπορείτε να αποφύγετε εύκολα τους τσακωμούς-ειδικά αν ζείτε με τον σύντροφό σας. Στην πραγματικότητα, νέα έρευνα έχει αποκαλύψει ότι ένα θέμα, ειδικότερα, τείνει να είναι η κύρια αιτία καυγάδων ακόμη μεταξύ ζευγαριών που συμβιώνουν. 

Μια μελέτη, η οποία διεξήχθη από μια Βρετανική εταιρεία αποκάλυψε ότι τα ζητήματα σχετικά με την καθαριότητα είναι η πρώτη αιτία τσακωμών αλλά και χωρισμού μεταξύ των ζευγαριών.

Η έρευνα εξέτασε 2.423 άντρες και γυναίκες ηλικίας άνω των 18 ετών, οι οποίοι συμμετείχαν σε δημοσκόπηση. Για να συγκεντρώσουν τις απαραίτητες πληροφορίες, όλοι οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να δηλώσουν πόσο καιρό είχαν ζήσει μαζί με τον σύντροφό τους πριν από τη διακοπή της σχέσης. Η πιο συνηθισμένη χρονική περίοδος ήταν έξι μήνες έως ένα έτος (39%), ακολούθησε αυτή με λιγότερο από έξι μήνες (28%) και ένα έως δύο έτη (22%).

Όταν ρωτήθηκαν τι είχε προκαλέσει τον χωρισμό, κάθε συμμετέχων έγραψε μια λίστα με τα πράγματα που προκάλεσαν μια διαμάχη με τον σύντροφό τους. Ως αποτέλεσμα, 22 τοις εκατό συμφώνησαν ότι τα θέματα καθαριότητας του σπιτιού ήταν ο πιο βασικός λόγος τσακωμού. Ενώ ακολούθησαν τα χρήματα, οι ενοχλητικές συνήθειες και η απιστία. 

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της μελέτης οι ερευνητές δήλωσαν πως η απόφαση συμβίωσης είναι ένα τεράστιο βήμα και σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί τελικά να οδηγήσει σε χωρισμό.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.