WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

ASMR: Η πιο περίεργη σεξουαλική τάση που κάνει τον γύρο του διαδικτύου


4 Μαρτίου 2020

ASMR: Η πιο περίεργη σεξουαλική τάση που κάνει τον γύρο του διαδικτύου

Μια απροσδόκητη σεξουαλική τάση έχει βγει στο YouTube και έχει αποσπάσει χιλιάδες views. Αυτό όμως που έχει περισσότερο ενδιαφέρον είναι πως αυτή τη νέα τάση δεν έχει ούτε γυμνό ούτε κάτι δυσάρεστο. Πρόκειται απλά για videos που δείχνουν ανθρώπους να ψιθυρίζουν! 

Η νέα αυτή τάση ονομάζεται Αυτόνομη Αισθητηριακή Απόκριση του Μεσημβρινού (Autonomous Sensory Meridian Eesponse - ASMR), ενώ από κάποιους χαρακτηρίζεται ως «ψιθυριστό πορνό» (whisper porn).

Για τους λάτρεις της ASMR, το άκουσμα της ψιθυριστής φωνής επιφέρει μια γλυκιά αίσθηση μουδιάσματος, μια ανεπαίσθητη ευφορία που προκαλεί ρίγος στη ραχοκοκαλιά και ευχάριστη ανατριχίλα στο δέρμα. Αυτό το είδος του αισθήματος είναι επίσης γνωστό ως εγκεφαλικοί οργασμοί. 

Τα συγκεκριμένα videos χρησιμοποιούνται από πολλούς ως στρατηγική χαλάρωσης, για να ξεφύγουν από το άγχος και να χαλαρώσει το μυαλό τους πριν κοιμηθούν. Και ενώ μέχρι σήμερα οι επιστήμονες δεν μπορούσαν να εξηγήσουν αυτό το φαινόμενο, οι ψυχολόγοι από το Πανεπιστήμιο του Σουόνσι έκαναν δειλά-δειλά τα πρώτα βήματα προς τη βαθύτερη κατανόηση του, δημοσιεύοντας τη μελέτη τους στο περιοδικό PeerJ. 

Σχεδόν 500 άτομα, που συμμετέχουν στην ASMR, συμπλήρωσαν ένα ερωτηματολόγιο σχετικά με τις συνήθειές τους όσον αφορά τη χρήση video ASMR, όπως γιατί βλέπουν τα videos και σε ποια ερεθίσματα ανταποκρίνονται πιο έντονα. Οι ερευνητές εντόπισαν τα πιο συνηθισμένα ερεθίσματα που επιφέρουν ευχάριστη αίσθηση. Πρώτοι στη λίστα ήταν οι ψίθυροι, ενώ αρκετοί συμμετέχοντες δήλωσαν πως απολαμβάνουν να βλέπουν videos με αργές, προσεκτικές κινήσεις, όπως το δίπλωμα μιας πετσέτας!

Οι περισσότεροι συμμετέχοντες δήλωσαν πως βλέπουν τα videos για να χαλαρώσουν, να διώξουν το στρες και να κοιμηθούν πιο εύκολα. Ενώ υπήρχαν και εκείνοι που δήλωσαν πως βλέπουν τα συγκεκριμένα videos ως μέσο επίτευξης της σεξουαλικής διέγερσης.

Παρά τους διάφορους λόγους που κάποιοι βλέπουν videos ASMR, δεν μπορούμε να αγνοήσουμε τη διαδεδομένη δημοτικότητά τους. Η  ASMR είναι ο πέμπτος πιο δημοφιλής όρος αναζήτησης στο YouTube, υπάρχουν πάνω από 13 εκατομμύρια videos ASMR στην πλατφόρμα.
 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.