Πώς θα διατηρήσετε τη σεξουαλική σας ζωή ενεργή αφού αποκτήσετε παιδιά

Σάββατο, 11 Απριλίου 2020

Συμβαίνει σχεδόν σε όλους: μετά τον ερχομό του πρώτου παιδιού, οι νεαροί γονείς δεν βρίσκουν τον χρόνο να κάνουν τίποτα, και φυσικά ούτε σεξ. Κάθε φορά που πέφτουν στο κρεβάτι, το μωρό αρχίζει να κλαίει…Και όταν το παιδί μεγαλώνει, αυξάνονται και οι απαιτήσεις. 

Τι μπορείτε να κάνετε, πώς θα καταφέρετε να συνεχίσετε να έχετε ενεργό σεξουαλική ζωή και να είστε και γονείς ταυτόχρονα; 

Αξιοποιείστε τα βράδια.

Τα παιδιά όταν είναι λίγο πιο μεγάλα, συνήθως κοιμούνται όλη νύχτα στο κρεβάτι τους και αυτό είναι το κλειδί για να έρθετε πιο κοντά με τον σύντροφό σας. Αξιοποιείστε τα βράδια όσο καλύτερα μπορείτε…

Κάντε μαζί ντους.

Μερικές φορές το να κάνετε μαζί μπάνιο, είναι ο καλύτερος τρόπος για να έρθετε κοντά και να μη σας καταλάβουν τα παιδιά. Βέβαια αυτό είναι πιο εύκολο όταν κοιμούνται ή όταν φτάσουν να είναι σε ηλικία που μπορούν να μείνουν κάποια ώρα χωρίς επίβλεψη. 

Διεκδικήστε χρόνο.

Η πιο συνηθισμένη δικαιολογία είναι ότι δεν έχετε χρόνο για σεξ. Όμως πάντα βρίσκετε χρόνο, εάν το θελήσετε. Φυσικά υπάρχει μεγάλη πιθανότητα, εάν έχετε μωρό, να ξυπνήσει την πιο ακατάλληλη στιγμή. Διατηρείστε το χιούμορ σας και σκεφτείτε ότι τα πράγματα θα αρχίσουν να γίνονται πιο εύκολα, όταν το μωρό θα αρχίσει να κοιμάται όλη τη νύχτα.

Χαλαρώστε.

Προσπαθήστε να βρείτε κάποια στιγμή που δεν θα αισθάνεστε πιεσμένοι. Όταν νιώσετε έτοιμοι να δοκιμάσετε επαφή, δοκιμάστε διάφορες στάσεις και καταλήξτε στην πιο βολική. Πειραματιστείτε, για να ανακαλύψετε με ποιον τρόπο μπορείτε να χαρείτε μαζί με τον σύντροφό σας το σεξ.