WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Γιατί όσοι έχουν ευτυχισμένη σεξουαλική ζωή είναι πιο εύκολο να απιστήσουν


29 Απριλίου 2020

Γιατί όσοι έχουν ευτυχισμένη σεξουαλική ζωή είναι πιο εύκολο να απιστήσουν

Μπορεί να μην το πιστεύετε, αλλά είναι γεγονός: Πολλοί άνθρωποι που μοιάζουν ευτυχισμένοι στις σχέσεις τους, είναι πιο πιθανό να διαπράξουν απιστία. Μάλιστα μια πρόσφατη μελέτη στο περιοδικό Personality and Social Psychology το υποστηρίζει.

Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο της Φλόριντα και στο Πανεπιστήμιο του Βορειοδυτικού Πανεπιστημίου μελέτησαν 233 ζευγάρια νεόνυμφων επί τρία χρόνια. Το πιο εκπληκτικό εύρημα από αυτήν την έρευνα ήταν ότι η σεξουαλική ικανοποίηση στο γάμο κάποιου, αύξησε στην πραγματικότητα τις πιθανότητες διάπραξης απιστίας - ένα εύρημα που ισχύει και για τους άνδρες και τις γυναίκες.

Οι συγγραφείς της μελέτης εξηγούν πως αυτό μπορεί να συμβαίνει επειδή τα συγκεκριμένα άτομα μπορεί να ενδιαφέρονται περισσότερο για το σεξ συνολικά. Τα άτομα με υψηλή λίμπιντο και υψηλή σεξουαλική διάθεση, είναι επίσης σεξουαλικά ικανοποιημένα. Και η αναζήτηση της σεξουαλικής ικανοποίησης, πολλές φορές σχετίζεται με την απιστία. 

Η μελέτη των νεόνυμφων έδειξε και έναν άλλο προγνωστικό παράγοντα της απιστίας: τη φυσική ελκυστικότητα. Μεταξύ των γυναικών, εκείνες που θεωρήθηκαν πιο ελκυστικές ήταν στην πραγματικότητα λιγότερο πιθανό να απιστήσουν, ενώ εκείνες που ήταν λιγότερο ελκυστικές ήταν πιο πιθανό να απιστήσουν. Όσο αφορά του άντρες είχαν περισσότερες πιθανότητες να απιστήσουν, εάν νόμιζαν ότι η σύντροφός τους ήταν λιγότερο ελκυστική.

Η απιστία είναι συνήθως ένα σύμπτωμα ενός υποκείμενου άγχους, τόσο για τους άνδρες όσο και για τις γυναίκες. Το σεξ με άλλους ανθρώπους μπορεί να προσφέρει στο άτομο προσωρινή ανακούφιση, κάνοντάς το να νιώθει ζωντανό. 

Πρέπει λοιπόν να αποδεχτούμε πως η απιστία δεν πηγάζει πάντα από προβλήματα στη σχέση και ότι ένας «τέλειος» γάμος δεν εγγυάται ότι θα προστατευτούμε από την απιστία.

Ωστόσο, υπάρχουν βήματα που μπορείτε να κάνετε για να μειώσετε τις πιθανότητές να διαπράξετε απιστία. Εάν είστε ευτυχισμένοι σε μια σχέση ή σε έναν γάμο, αλλά μπείτε στον πειρασμό να απιστήσετε, ίσως είναι καιρός να συμβουλευτείτε έναν θεραπευτή για να διερευνήσετε το γιατί. Εάν επενδύσετε λίγο χρόνο για να βρείτε την αιτία της ανάγκης σας για απιστία, μπορεί να σώσετε τον εαυτό σας και τον σύντροφό σας από πολύ πόνο και θλίψη.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.