WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Οι πιο συχνές αιτίες τσακωμού σε μια σχέση


15 Ιουνίου 2020

Οι πιο συχνές αιτίες τσακωμού σε μια σχέση

Οι λόγοι που τσακώνονται τα ζευγάρια είναι πολλοί. Άλλα ζευγάρια τσακώνονται για τα παιδιά, άλλα για οικονομικά θέματα, άλλα για θέματα της σχέσης τους, για το σεξ, για τη ρουτίνα, για τα πεθερικά, για τους φίλους τους και ένα σωρό άλλους λόγους.

Είναι όμως υγιές να διαφωνούν δύο άνθρωποι και να εκφράζουν ελεύθερα τις ανησυχίες τους. Για το λόγο αυτό αναζητήσαμε τις πιο συχνές αιτίες τσακωμού.

Δεν τον βρίσκετε ποτέ στο τηλέφωνο.

Πόσες φορές έχετε πάρει ξανά και ξανά το σύντροφό σας, επειδή δεν σηκώνει το τηλέφωνο του με την πρώτη; Οι ερωτήσεις δε που ακολουθούν όταν το σηκώσει επιτέλους  διαμορφώνονται κάπως έτσι "Μα, καλά που είσαι;", "Γιατί δεν το σηκώνεις;" ,"Δεν το ακούς που χτυπάει" κτλ. 

Δουλεύει πολλές ώρες.

Αν ένας από τους δύο δουλεύει αρκετά αυτό είναι πρόβλημα.  Η συμβουλή μας είναι να βρείτε μία ισορροπία. Εσείς που δεν εργάζεστε πολλές ώρες είστε από τους προνομιούχους, συνεπώς καλό θα ήταν να βρίσκατε ενδιαφέροντα ώστε να περνά ευχάριστα ο χρόνος σας. Όσο για εσάς που εργάζεστε πολύ, καλό θα ήταν να επανεξετάσετε το κομμάτι αυτό της ζωή σας. Αξίζει τον κόπο να δουλεύετε τόσο πολύ; Μήπως πράγματι τα παράπονα σημαίνουν ότι έχετε αφήσει πίσω την προσωπική σας ζωή γενικότερα;

Όταν η συχνότητα του σεξ μειωθεί. 

Στην αρχή της σχέσης το πάθος δεν είναι διαχειρίσιμο. Θέλετε ο ένας τον άλλον συνεχώς. Σταδιακά όμως τα πράγματα αλλάζουν και οι ανασφάλειες κάνουν την εμφάνισή τους.

Η χειριστική συμπεριφορά. 

Κάθε φορά που κάποιος από τους δύο προσπαθήσει να γίνει χειριστικός, τότε η αντίδραση είναι βέβαιη και αναμενόμενη. Προσπαθήστε να το αποφύγετε όσο γίνεται, γιατί η σχέση δεν είναι παιχνίδι εξουσίας.

Ποιος από τους δύο βλέπει πιο σοβαρά τη σχέση. 

Μια συχνή αιτία τσακωμού που δημιουργείται καθαρά από συναισθήματα ανασφάλειας, είναι το κατά πόσο βλέπει σοβαρά τη σχέση σας. Όλοι έχουν μεγαλώσει με το άγχος να βάλουν μια ταμπέλα στη σχέση τους. Η συντροφικότητα, η ευτυχία, η επικοινωνία πρέπει να μπουν κάτω από την ομπρέλα του γάμου.
Όλες αυτές οι αιτίες τσακωμού είναι οικίες σε όλους. Συμβαίνουν σε όλα τα ζευγάρια. Η διαφορά έγκειται στη συχνότητα και στον βαθμό της έντασης. Προσπαθήστε να ηρεμήσετε, να εμπιστευτείτε τόσο τα συναισθήματά σας όσο και του συντρόφου σας και να απολαύσετε τη σχέση σας στο εδώ και τώρα.
 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.