WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Γιατί κάνει καλό στη σχέση όταν βλέπετε ερωτικές ταινίες μαζί με τον σύντροφό σας


26 Αυγούστου 2020

Γιατί κάνει καλό στη σχέση όταν βλέπετε ερωτικές ταινίες μαζί με τον σύντροφό σας

Παρά το γεγονός ότι πολλοί πιστεύουν ότι οι ερωτικές ταινίες δεν κάνουν καλό στη σχέση, στην πραγματικότητα ισχύει το αντίθετο. Σύμφωνα με μια μελέτη στο περιοδικό Current Sexual Health Reports οι αισθησιακές ταινίες δεν είναι καθόλου εθιστικές, αντ αυτού όσοι άντρες τις παρακολουθούν αναφέρουν υψηλότερο επίπεδο ικανοποίησης στη σεξουαλική τους ζωή. 

Επίσης οι αισθησιακές ταινίες είναι ένας ασφαλής τρόπος για να εξερευνήσετε τη σεξουαλικότητά σας και να έρθετε πιο κοντά με το σύντροφό σας. Παρόλα αυτά παραμένει ένα ευαίσθητο θέμα. Και επειδή το τελευταίο που θέλετε είναι να κάνετε το σύντροφό σας να νιώσει προσβεβλημένος και ανεπαρκής, σας δίνουμε μερικές ιδέες για το πώς θα του το αποκαλύψετε.

Προετοιμάστε το έδαφος

Πριν βάλετε την ταινία, κάντε μια συζήτηση για το τι θα επακολουθήσει. Εκείνος θέλει να δει μια περιπέτεια, ενώ εσείς έχετε άλλα σχέδια στο μυαλό σας, πιο πικάντικα. Θα πρέπει λοιπόν να τον έχετε προετοιμάσει, ώστε να σιγουρευτείτε ότι δεν είναι τελείως αρνητικός στην ιδέα. Είναι σημαντικό να καταλάβει ότι όλο αυτό που έχετε οργανώσει, δεν αφορά την επίδοση του στο κρεβάτι και ότι απλά θέλετε να πειραματιστείτε μαζί του. Με απλά λόγια είναι ένας τρόπος για να βάλετε λίγο περισσότερο αλατοπίπερο στη σχέση σας.

Βρείτε κάτι που αρέσει και στους δυο

Αν θέλετε να παρακολουθήσετε ερωτική ταινία με το σύντροφο σας, πρέπει να λάβετε υπόψη σας και τις δικές του προτιμήσεις. Ενθαρρύνετε τον να επιλέξει εκείνος τι προτιμάει ή ακόμα καλύτερα επιλέξετε μαζί την ταινία.

Σεβαστείτε τα όρια του

Εάν παρατηρήσετε ότι νιώθει άβολα ή είναι θυμωμένος, τότε απενεργοποιήστε την ταινία. Για να έχετε ενεργή σεξουαλική ζωή, χρειάζεται φαντασία, ωστόσο όλοι έχουμε κάποια όρια, έτσι αν διαπιστώσετε ότι το έτερο σας ήμισυ ενοχλείται, πρέπει να το σεβαστείτε. Εξάλλου και να μην παρακολουθήσετε ποτέ ερωτικές ταινίες μαζί, δεν είναι και το τέλος του κόσμου.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.