Πόσο διαφέρουν και πόσο μοιάζουν τελικά τα δύο φύλα ως προς την ερωτική επιθυμία;

Παρασκευή, 11 Σεπτεμβρίου 2020

Η αλήθεια είναι ότι το σεξ είναι μια βασική ανάγκη και για τα δυο φύλα εξίσου, διότι συνδέεται άμεσα με την επιθυμία για ηδονή σε σαρκικό επίπεδο.

Οι βασικές διαφορές των δύο φύλων ως προς τον τρόπο που εκδηλώνουν την ερωτική τους επιθυμία, εστιάζονται στο βαθμό συμμετοχής του μυαλού και του σώματος.

Ήδη, από τα χρόνια της εφηβείας, τα δυο φύλα διαφέρουν στον τρόπο που αντιλαμβάνονται το σεξουαλικό αντικείμενο του πόθου.

Ο άνδρας καθώς έχει περασμένο στο DNA του το ένστικτο του 'κυνηγού' προσπαθεί να στήσει σωστά την ενέδρα του, ώστε να πιάσει το θήραμα του και μέσα από αυτή την διαδικασία να επιβεβαιωθεί ως εραστής. 

Έτσι, λοιπόν, ο άνδρας θέλει να αποδείξει ότι είναι καλός εραστής και πως είναι σε θέση να ικανοποιήσει μια γυναίκα. Η επιτυχία του στην σεξουαλική ζωή είναι πολύ σημαντική και επηρεάζει τη διαμόρφωση της προσωπικότητας του, ενισχύοντας την αυτοπεποίθηση του και κάνοντας τον να νιώθει πιο δυνατός.

Ωστόσο, η ανάγκη για αναγνώριση της σεξουαλικότητας δεν είναι προνόμιο μόνο των ανδρών. 

Οι γυναίκες μέσα από το σεξ νιώθουν να αναγνωρίζεται η θηλυκότητα τους και να ενισχύεται η αυτοπεποίθησή τους. Η ανάγκη, όμως, αυτή δεν συμπίπτει χρονικά με τους άνδρες.

Συγκεκριμένα, τα κορίτσια στην εφηβεία τείνουν να είναι πιο ρομαντικά και αναζητούν πιο πολύ την συντροφικότητα παρά την ικανοποίηση της φιλαρέσκειας τους.

Ενώ, οι άνδρες, στην εφηβεία και κατά τα πρώτα στάδια της ενήλικης ζωής, εστιάζουν περισσότερο στην απόκτηση μιας πλούσιας και έντονης σεξουαλικής  ζωής. 

Όσο όμως, τα δύο φύλα ωριμάζουν, το σεξ αρχίζει πλέον να γίνεται κριτήριο επιλογής συντρόφου, διότι πιστεύουν πως το σεξ αποτελεί το μυστικό μιας καλής σχέσης και τον βασικό κώδικα επικοινωνίας του ζευγαριού. 

Για τον άνδρα, η καλή σεξουαλική ζωή μέσα σε μια σχέση αποτελεί έναν σημαντικό παράγοντα, που τον κάνει να αισθάνεται επιτυχημένος, δυνατός και αρεστός καθώς η εικόνα του ισχυρού άνδρα, που είναι επιτυχημένος επαγγελματικά, έχει μια οικονομική άνεση, έρχεται να συμπληρωθεί τέλεια και από την εικόνα του καλού εραστή. 

Η γυναίκα τώρα από την άλλη όσο μεγαλώνει και ωριμάζει, απαλλάσσεται από τα κοινωνικά στερεότυπα της σεξουαλικότητας και επιλέγει τον σύντροφο της βάσει της σεξουαλικής τους χημείας.

Τα δυο φύλα όσο ωριμάζουν αρχίζουν να βλέπουν πιο σοβαρά και πιο ουσιαστικά την επιλογή συντρόφου, εξαιτίας του ότι τα κριτήρια της επιλογής αρχίζουν να επηρεάζονται και από το αίσθημα της μητρότητας και της πατρότητας (το γνωστό, 'Εγώ πότε θα γίνω μάνα;).

Η δημιουργία της οικογένειας σηματοδοτεί καθοριστικά τη συναισθηματική και κοινωνική εξέλιξη των δύο φύλων, μέσα πλέον από τον ρόλο τους ως γονείς, σύντροφοι και εραστές.