Πώς να φύγετε από μια τοξική σχέση όταν αγαπάτε ακόμα τον σύντροφό σας

Κυριακή, 01 Νοεμβρίου 2020

Πολλοί άνθρωποι βρίσκονται σε τοξικές σχέσεις και ειλικρινά φοβούνται να αποχωρήσουν. Λοιπόν οι τοξικές σχέσεις δεν σημαίνει απαραίτητα ότι έχετε έναν τοξικό σύντροφο, αλλά μπορεί να σημαίνει ότι βρίσκεστε σε σχέση με κάποιον που δεν συμβαδίζετε. 

Μια τοξική σχέση είναι αρκετή για να αποσταθεροποιήσει ολόκληρη τη ζωή σας. Και για αυτόν τον λόγο είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζετε πότε πρέπει να την αφήσετε. 

Πολλοί άνθρωποι μένουν σε τοξικές σχέσεις επειδή έχουν ένα παιδί ή είναι μαζί για πολύ καιρό. Ωστόσο, αυτοί δεν είναι αρκετά καλοί λόγοι για να παραμείνετε σε μια καταχρηστική σχέση. Ακριβώς επειδή είστε ερωτευμένοι μαζί του, δεν σημαίνει ότι πρέπει να είστε μαζί.

Εάν βρεθείτε σε μια παρόμοια κατάσταση δείτε πώς μπορείτε να αποχωρήσετε από μια τοξική σχέση, ακόμα και όταν αγαπάτε τον σύντροφό σας.

Ζητήστε βοήθεια από έναν φίλο.

Μερικές φορές ο χωρισμός με έναν τοξικό σύντροφο, μπορεί να μην πάει πολύ καλά. Είναι λοιπόν σημαντικό να ζητήσετε υποστήριξη από φίλους και συγγενείς, ώστε να μπορέσετε να αντιμετωπίσετε την κατάσταση όσο δυσάρεστη και εάν είναι. Μπορεί να τον αγαπάτε, αλλά πρέπει να κάνετε ό, τι είναι καλύτερο για εσάς.

Να είστε ψυχικά και συναισθηματικά προετοιμασμένοι.

Το να αφήσετε κάποιον που αγαπάτε είναι πολύ οδυνηρό, αλλά κάποιες φορές πρέπει να γίνει. Προετοιμαστείτε ψυχικά και συναισθηματικά γιατί σίγουρα θα πονάει, αλλά στο μέλλον θα είναι προς όφελος σας.

Βγείτε από την άρνηση.

Πολλές φορές όταν αγαπάτε τον άλλον αγνοείτε τα άσκημα πράγματα που σας κάνει, αλλά στην πραγματικότητα γνωρίζετε ότι υπάρχει πρόβλημα.  Άρα, σταματήστε να δικαιολογείτε τις πράξεις του.

Αναζητήστε περισπασμούς. 

Ο χωρισμός με κάποιον που αγαπάτε είναι πολύ δύσκολή απόφαση και υπάρχει μεγάλη περίπτωση να το μετανιώσετε. Μια καλή λύση είναι να αναζητήσετε περισπασμούς όπως παρέα με φίλους, να κάνετε ταξίδια ή να ξεκινήσετε ένα καινούριο χόμπι. 

Αποδοχή.

Είναι σημαντικό να αποδεχτείτε ότι η σχέση δεν λειτούργησε και ως εκ τούτου πρέπει να φύγετε. Η αποδοχή είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ξεκινήσετε ένα νέο "ταξίδι". Αποδεχτείτε ότι όσο και αν τον αγαπάτε, σας πληγώνει και δεν αξίζει να μείνετε στη σχέση μαζί του. 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.