WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Δείτε τη νέα μορφή απιστίας που μας έχει ανησυχήσει 


19 Νοεμβρίου 2020

Δείτε τη νέα μορφή απιστίας που μας έχει ανησυχήσει 

Όταν σκεφτόμαστε την απιστία, οι περισσότεροι από εμάς έχουμε στο μυαλό μας μια τυπική υπόθεση: Μια μυστηριώδη παρουσία, ένα διακριτικό δωμάτιο ξενοδοχείου και περίεργα τηλεφωνήματα ή μηνύματα.

Ωστόσο στις ημέρες μας υπάρχουν και άλλοι τρόποι για να σας απατήσει ο σύντροφός σας χωρίς να εμπλακεί το σεξουαλικό κομμάτι.

Είναι η νέα μορφή απιστίας, η λεγόμενη οικονομική απιστία. Είτε το πιστεύετε είτε όχι η νέα αυτή τάση δεν περιλαμβάνει τίποτε άλλο παρά μόνο τον τον τραπεζικό σας λογαριασμό και την τάση για online πόκερ. Τα χρήματα δεν αφορούν μόνο τους αριθμούς. Πρόκειται για την ασφάλεια, την εμπιστοσύνη και την οικειότητα.

Στην κοινωνία μας, τα χρήματα είναι αυτό που μας εγγυόνται μια ασφαλής και ευτυχισμένη ζωή, έτσι όταν μοιραζόμαστε αυτά τα χρήματα με τους αγαπημένους μας, ουσιαστικά μοιράζουμε την ποιότητα ζωής μας και το μέλλον μας μαζί τους. Δεν είναι περίεργο ότι τα χρήματα μπορούν να προκαλέσουν διαμάχες μέχρι και διαζύγια.

Όταν κοιτάζουμε τον λογαριασμό μας και βλέπουμε ότι μας λείπουν κάποια χρήματα, δεν είμαστε απλώς θυμωμένοι επειδή ο σύντροφός μας σήκωσε ένα χρηματικό ποσό χωρίς να το γνωρίζουμε, αλλά κυρίως επειδή νιώθουμε ανήσυχοι και φοβισμένοι. Χάνεται η εμπιστοσύνη και επικρατεί η ανασφάλεια.

Η οικονομική απιστία συμβαίνει όταν ένας ή και οι δύο συντρόφους χρησιμοποιούν κρυφά κάποιο χρηματικό ποσό για να ικανοποιήσει τις δικές του επιθυμίες. Και όταν τον ανακαλύψετε, μπορεί να συνεχίσει να ψεύδεται ή να θυμώσει. Εάν τελικά το παραδεχτεί τις περισσότερες φορές θα σας υποσχεθεί πως δεν θα το ξανακάνει, όμως μετά από λίγες μέρες θα επαναλάβει την εν  λόγω απιστία.

Η χρηματοπιστωτική απιστία μπορεί συχνά να συνδέεται με άλλα ζητήματα, όπως ο εθισμός στα ψώνια ή ο εθισμός στα τυχερά παιχνίδια. Ωστόσο, θα μπορούσε επίσης να είναι κάθε είδους δαπάνη που κρύβεται από το σύντροφός σας και αυτό είναι επιζήμιο για τη σχέση σας.

Όπως αναφέραμε παραπάνω, τα χρήματα είναι πολύ περισσότερα από τα νούμερα: πρόκειται για την κοινή αγάπη και την εμπιστοσύνη και τους κοινούς στόχους για το μέλλον σας και την ασφάλεια της οικογένειάς σας.

Αν νομίζετε ότι εσείς ή ο / η σύντροφός σας ενδέχεται να πάσχετε από εθισμό στα τυχερά παιχνίδια ή στα ψώνια, είναι σημαντικό να αναζητήσετε έναν θεραπευτή για να σας βοηθήσει να ανακάμψετε.

Θυμηθείτε, δεν είστε μόνοι: Μπορείτε να πάρετε πίσω τον έλεγχο και να φέρετε την ειρήνη και την αγάπη στη ζωή σας για άλλη μια φορά.
 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.