WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

4 πράγματα που πρέπει (και δεν πρέπει) να κάνετε μετά την ερωτική επαφή


9 Φεβρουαρίου 2021

4 πράγματα που πρέπει (και δεν πρέπει) να κάνετε μετά την ερωτική επαφή

Αφού απολαύσετε την ερωτική επαφή, είναι καλό να γνωρίζετε τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνετε μετά το σεξ, ώστε να διατηρήσετε την υγιεινή της ευαίσθητης περιοχής.

Μην πλένεστε με αντισηπτικό υγρό καθαρισμού. Το πλύσιμο μετά τη σεξουαλική επαφή επιβάλλεται, αλλά το αντισηπτικό υγρό καθαρισμού δεν είναι απαραίτητο όπως εξηγούν οι ειδικοί. Ίσως ακούγεται παράδοξο, όμως το πλύσιμο με αντισηπτικό υγρό στις ευαίσθητες περιοχές μπορεί να κάνει περισσότερη ζημιά παρά καλό, καθώς είναι πιθανό να προκαλέσει αλλεργική αντίδραση στην περίπτωση που το δέρμα αντιδράσει διαφορετικά στις χημικές ουσίες που περιέχονται στα σαπούνια, αλλά και ερεθισμό και ξηρότητα στον κόλπο. 

Μην αμελήσετε την επίσκεψη στην τουαλέτα. Κατά τη διάρκεια του σεξ, τα βακτήρια μπορούν να εισέλθουν στην ουρήθρα σας, το σωλήνα που μεταφέρει τα ούρα από το σώμα σας. Αυτό μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητες για λοίμωξη. Όταν όμως ουρείτε αποβάλετε αυτά τα μικρόβια. Απολαύστε λοιπόν λίγο χρόνο με τον σύντροφό σας και μετά κατευθυνθείτε στο μπάνιο. 

Πιείτε ένα ποτήρι νερό. Όταν μένετε ενυδατωμένοι, θα ουρήσετε  περισσότερο, πράγμα που σημαίνει ότι περισσότερα βακτήρια θα φύγουν από το σώμα σας.

Φορέστε ρούχα με χαλαρή εφαρμογή. Τα ζεστά, ιδρωμένα μέρη είναι τα τέλεια σημεία για την ανάπτυξη των βακτηρίων. Φορέστε λοιπόν εσώρουχα και ρούχα που επιτρέπουν στο σώμα σας να αερίζεται. Οι γυναίκες πρέπει να αποφεύγουν τα καλσόν και τα εσώρουχα που είναι πολύ σφιχτά. Τα βαμβακερά εσώρουχα είναι μια καλή επιλογή για τους άντρες και για τις γυναίκες. 

Καθαρίστε τα ερωτικά σας παιχνίδια. Αφού τελειώσετε με αυτά, βακτήρια, ιοί και μύκητες μπορούν να κολλήσουν. Αυτό σημαίνει ότι τα ερωτικά σας παιχνίδια θα μπορούσαν να εξαπλώσουν διάφορες λοιμώξεις. Καθαρίστε κάθε sex toy μετά από κάθε χρήση - ελέγξτε τη συσκευασία για οδηγίες καθαρισμού. 


Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.