WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Γιατί τα ζευγάρια άνω των 50 ετών δεν έχουν ερωτικές επαφές


7 Απριλίου 2021

Γιατί τα ζευγάρια άνω των 50 ετών δεν έχουν ερωτικές επαφές

Περίπου ένα στα πέντε ζευγάρια κάνουν σεξ λιγότερο από 10 φορές τον χρόνο. Ποιος είναι όμως ο λόγος; 

Η απάντηση ότι η επιλογή είναι αμοιβαία, σπάνια ισχύει. Συνήθως η επιλογή είναι της γυναίκας, αφού μια στις τρεις αναφέρει ότι έχει χαμηλή επιθυμία για σεξουαλικές επαφές. Ωστόσο στην πλειοψηφία των ζευγαριών που είναι άνω των 50 ετών η επιλογή είναι κυρίως του άντρα. 

Δεν είναι ότι θέλει να σταματήσει να κάνει σεξ, αλλά ο πιο κοινός λόγος είναι ότι το αποφεύγει γιατί έχει χάσει την εμπιστοσύνη του με τη στύση και τη σεξουαλική επαφή. Λέει στον εαυτό του: "Δεν θέλω να ξεκινήσω κάτι που δεν μπορώ να τελειώσω." Νιώθει παγιδευμένος και αγχωμένος για την απόδοση του την ώρα της επαφής, καταλήγοντας να αποφεύγει το σεξ. 

Κάνει αυτήν την επιλογή μονομερώς και τη μεταφέρει μη λεκτικά, αν και μερικές φορές κατηγορεί άδικα τον σύντροφό του. Αυτή είναι μια καταστροφική επιλογή για τον άντρα, τη γυναίκα και για το ζευγάρι. Η διακοπή των σεξουαλικών σχέσεων είναι μια δυσμενή επιλογή που οδηγείται από αρνητικά κίνητρα.

Όμως λύσεις υπάρχουν και οι παρακάτω συμβουλές ίσως σας βοηθήσουν να ξαναβρείτε τη χαμένη σας λίμπιντο

Μειώστε το άγχος. Εάν τον τελευταίο καιρό νιώθετε στρεσαρισμένοι τότε αυτό έχει αντίκτυπο και στη σεξουαλική σας διάθεση. Το μυστικό είναι να βρείτε τεχνικές για να μειώσετε το άγχος και θα δείτε τη λίμπιντο σας στα ύψη.

Ασκηθείτε. Οι δραστήριοι άνθρωποι έχουν περισσότερη ενέργεια και αυτοπεποίθηση και λιγότερο άγχος και όλα αυτά αυξάνουν τη σεξουαλική διάθεση. Αν και υπάρχει λίγη έρευνα, ωστόσο μια πρόσφατη μελέτη διαπίστωσε ότι όσες γυναίκες παρακολούθησαν μια ερωτική ταινία μετά από άσκηση ήταν πιο δραστήριες σεξουαλικά σε σχέση με εκείνες που δεν ασκήθηκαν. Κάντε μια δοκιμή και μπορεί η λίμπιντο σας να απογειωθεί.

Κάντε μασάζ στον σύντροφό σας. Τώρα που έχετε περισσότερο χρόνο, γιατί να μην κάνετε ένα αισθησιακό μασάζ στον σύντροφό σας. Εκτός από τα συνηθισμένη μέρη του σώματος σκεφτείτε και κάντε μασάζ και σε άλλες ερωτογενείς ζώνες, όπως λοβοί αυτιών, την πλάτη, και πίσω από το γόνατο. Δεν έχω λάδι για μασάζ; Δοκιμάστε το ελαιόλαδο - είναι εξαιρετικό για το δέρμα (αλλά προσέξτε, μπορεί να λεκιάσει τα σεντόνια σας).

Μιλήστε ελεύθερα για τις φαντασιώσεις σας. Έχετε τη δική σας ιστορία πλασμένη κι έτοιμη στο κεφάλι σας; Μοιραστείτε με τον σύντροφό σας κι αφήστε τον να εισβάλλει κι αυτός στην φαντασίωσή σας.

Αγαπήστε το σώμα σας. Η ερωτική απόλαυση διπλασιάζεται αν αφεθείτε ελεύθερες. Κι αυτό μπορεί να γίνει μόνο αν νιώθετε άνετα με το σώμα σας. Εξοικειωθείτε με το κορμί σας. Είναι πολύ sexy νιώθει ο σύντροφός σας ότι έχετε αυτοπεποίθηση.

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.