WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Γιατί δεν θέλει πλέον να έχει ερωτικές επαφές μαζί σας


25 Ιουνίου 2021

Γιατί δεν θέλει πλέον να έχει ερωτικές επαφές μαζί σας
Αν και οι περισσότεροι άνθρωποι δεν θα το παραδεχτούν ποτέ, υπάρχει μια καλή πιθανότητα κάποιος που γνωρίζετε να μην έχει πλέον ερωτικές επαφές με τον σύντροφό του.

Αν και οι περισσότεροι άνθρωποι δεν θα το παραδεχτούν ποτέ, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα κάποιος που γνωρίζετε να μην έχει πλέον ερωτικές επαφές με τον σύντροφό του, κυρίως επειδή δεν το θέλει ο δεύτερος.

Μάλιστα ως κύρια αιτία διαζυγίων αναφέρεταιη κακή σεξουαλική ζωή μεταξύ των ζευγαριών. Οπότε εάν αντιμετωπίζετε πρόβλημα στη σχέση σας όσο αφορά το σεξ, δεν είστε οι μόνοι. 

Πολλές φορές ο ένας από τους δυο σταματάει να επιθυμεί την ερωτική επαφή με τον σύντροφό του, δημιουργώντας προβλήματα στη σχέση. Γιατί όμως συμβαίνει αυτό;

Δείτε μερικούς λόγους που ο σύντροφός σας δεν θέλει να έχει ερωτικές επαφές μαζί σας.

Έχασε την έλξη του για εσάς

Και φυσικά αυτό δεν είναι δικό σας λάθος. Όποιος το έχει βιώσει ξέρει ότι είναι οδυνηρό, αλλά μπορεί να συμβεί. Το πρόβλημα είναι ότι μπορεί να μην τον ελκύεται σεξουαλικά, αλλά να συνεχίσει να σας αγαπάει. Επίσης πολλοί άνθρωποι διστάζουν να δουν ότι υπάρχει πρόβλημα στη σχέση, οπότε απλά καταλήγουν να μένουν χωρίς όμως να αναζητάνε την ερωτική επαφή. 

Τα αντικαταθλιπτικά ή άλλα φάρμακα επηρεάζουν τις ορμόνες του

Ορισμένα φάρμακα μπορεί να προκαλέσουν πτώση της λίμπιντο. Στις γυναίκες, συμβαίνει συχνά με τον έλεγχο των γεννήσεων. Με τους άντρες, είναι συνήθως φταίξιμο των αντικαταθλιπτικών. Είτε έτσι είτε αλλιώς, εάν παίρνει φάρμακα και αντιμετωπίζει χαμηλή σεξουαλική ορμή, ίσως είναι καιρός να σκεφτείτε να επισκεφτείτε τον γιατρό για να δείτε αν είναι αυτό το πρόβλημα. 

Έχει κατάθλιψη

Η κατάθλιψη και άλλες μορφές ψυχικής ασθένειας μπορεί να είναι ο λόγος για τον οποίο ο σύντροφός σας δεν θέλει να κάνει σεξ μαζί σας. Είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους λόγους που πολλοί χάνουν το ενδιαφέρον τους για σεξ και όχι μόνο, αφού δυσκολεύονται να ενθουσιαστούν με πράγματα που τους αρέσουν.

Σας κρατάει μούτρα για κάτι που κάνατε

Πολλοί μπορεί να χάσουν το ενδιαφέρον τους για ερωτική επαφή επειδή δεν έχουν ξεπεράσει κάποιο συμβάν που συνέβη στη σχέση τους. Σε κάθε περίπτωση, εάν υπάρχουν σημάδια δυσαρέσκειας, αυτό σημαίνει ότι με τον διάλογο μπορείτε να λύσετε το πρόβλημα. 

Υπάρχει τρίτο πρόσωπο

Οι περισσότεροι άνθρωποι που έχουν εξαπατηθεί θα παρατηρήσουν είτε μια αύξηση ή μια ξαφνική πτώση της σεξουαλικής τους ζωής. Τις περισσότερες φορές όμως ο άπιστος σύντροφος δεν έχει όρεξη για ερωτικές επαφές.

Δουλεύει πολλές ώρες και έχει άγχος

Κι όμως το στρες μπορεί να επηρεάσει τη σεξουαλική σας ζωή. Όσο πιο πολύ διαρκεί η περίοδος του άγχους, τόσο πιο βλαβερές είναι οι συνέπειες για τον οργανισμό αλλά και για τις ερωτικές επαφές. Ακόμη κι αν το ζευγάρι έρχεται σε επαφή με καταστάσεις στρες ή κούρασης, η ποιότητα και η ικανοποίηση εκπίπτουν.

Μπορεί μια σχέση να διαρκέσει χωρίς σεξ;

Εάν το σεξ έχει τεράστια σημασία σε μια σχέση, τότε χωρίς αυτό πιθανότατα δεν θα διαρκέσει, καθώς αυτό ορίζεται ως μια σημαντική πτυχή της σχέσης.

Ωστόσο, εάν το σεξ δεν είναι τόσο σημαντικό και τόσο εσείς όσο και ο σύντροφός σας δεν θέλετε να έχετε πολλές ερωτικές επαφές, τότε ίσως να μην επηρεάσει τη μεταξύ σας σχέση εάν απέχετε για κάποιο χρονικό διάστημα. 
 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.