WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Γιατί όλο και περισσότεροι άνθρωποι στρέφονται στο cybersex;


31 Ιουλίου 2021

Γιατί όλο και περισσότεροι άνθρωποι στρέφονται στο cybersex;

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, η κοινωνική απομόνωση σήμαινε επίσης σεξουαλική απομόνωση τόσο για τους singles όσο και για τα ζευγάρια. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα πολλοί να στραφούν στο διαδικτυακό σεξ.

Μάλιστα για αρκετούς αυτές οι σεξουαλικές συναντήσεις στο διαδίκτυο μπορούν να «μιμηθούν» προσωπικές εμπειρίες και να προσφέρουν ψυχικά ανακούφιση, παρόλο που δεν υπάρχει άμεση επαφή. Η ψηφιακή οικειότητα έγινε σημαντική κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Σχεδόν ένα χρόνο μετά την πανδημία, πολλοί έχουν βρει τρόπους να δημιουργήσουν σχέσεις στο διαδίκτυο. Εφαρμογές γνωριμιών επιτρέπουν στους χρήστες να δηλώνουν τις προτιμήσεις τους και να γνωρίζουν νέα πρόσωπα. Σύμφωνα με εκπρόσωπο του Bumble, οι βιντεοκλήσεις αυξήθηκαν κατά 42% τον Μάιο του 2020 σε σύγκριση με τον Μάρτιο πριν από την πανδημία. 

Τον Οκτώβριο, η εταιρεία hard-seltzer Basic έκανε έρευνα σε 2.000 ανύπαντρους κάτω των 35 ετών στις ΗΠΑ και διαπίστωσε ότι το 58% είχε εικονικό σεξ κατά τη διάρκεια της πανδημίας , ενώ το 77% το έπραξε με κάποιον που δεν είχε ποτέ πριν ερωτική επαφή. Επίσης σύμφωνα με μια έρευνα στο Ηνωμένο Βασίλειο, το 32% είπε ότι το online sex ήταν σημαντικό τόσο κατά τη διάρκεια του lockdown  όσο και κατά την άρση των μέτρων.

Η στέρηση της αφής

Ωστόσο, οι ειδικοί επισημαίνουν πως τίποτα δεν μπορεί να υποκαταστήσει πλήρως τη φυσική επαφή. Σε ψυχολογικό επίπεδο το άγγιγμα λειτουργεί πολύ πιο καθησυχαστικά και επιβεβαιωτικά από την όραση. Μπορεί να μη μας προσφέρει μια καλύτερη θεώρηση των πραγμάτων, αλλά σίγουρα μας κάνει να αισθανόμαστε καλύτερα σε σχέση με εκείνο που βιώνουμε.

Γενικά, η ανθρώπινη σωματική επαφή παίζει τεράστιο ρόλο στην προσωπική μας ευημερία και στο πώς συνδεόμαστε με τους άλλους στις σχέσεις μας.

Ένα από τα καλύτερα παραδείγματα για το πώς η επαφή δημιουργεί τη σύνδεση, είναι μια συναρπαστική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Scientific Reports και η οποία ανακάλυψε ότι όταν οι σύντροφοι κρατιούνται χέρι-χέρι, η αναπνοή και ο καρδιακός τους ρυθμός συχνά συγχρονίζονται.

Αυτό απεικονίζει απόλυτα πόσο ισχυρή μπορεί να είναι η επαφή όταν πρόκειται για το 'χτίσιμο' ενός ισχυρού δεσμού με κάποιον.

Δείτε ακόμη: Οι ειλικρινείς αντιδράσεις γυναικών στο άκουσμα της έκφρασης «είσαι πολύ όμορφη»

 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.