WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Τι αλλάζει στη ζωή της γυναίκας στα 40 και απελευθερώνεται σεξουαλικά 


18 Αυγούστου 2021

Τι αλλάζει στη ζωή της γυναίκας στα 40 και απελευθερώνεται σεξουαλικά 
Οι ψυχολόγοι χαρακτηρίζουν τα 40 ως τη «νέα ώρα αιχμής της ζωής», καθώς οι σκέψεις και οι δράσεις χτυπούν κόκκινο.

Τα 40 είναι τα νέα 30. Μάλιστα οι ψυχολόγοι χαρακτηρίζουν τα 40 ως τη «νέα ώρα αιχμής της ζωής», καθώς οι σκέψεις και οι δράσεις χτυπούν κόκκινο. Και αυτό συμβαίνει σε όλα τα επίπεδα, ακόμα και στη σεξουαλική ζωή της γυναίκας. 

Οι γυναίκες μετά τα 40 απολαμβάνουν το σεξ στο έπακρο. Τουλάχιστον αυτό υποστηρίζει μια αμερικάνικη έρευνα που έγινε από το Πανεπιστήμιο του Τέξας. Συγκεκριμένα αναφέρει πως οι γυναίκες στα 40 έχουν περισσότερες σεξουαλικές φαντασιώσεις και ορμές από ό,τι οι νεότερες και αυτό οφείλεται στο βιολογικό τους ρολόι.

Οι ερευνητές επισημαίνουν ότι καθώς η γυναίκα πλησιάζει την ηλικία της εμμηνόπαυσης γνωρίζει πως οι ευκαιρίες να γίνει μητέρα τελειώνουν, με αποτέλεσμα αυτή η σκέψη να αυξάνει τη σεξουαλική της διάθεση.

Η συγκεκριμένη έρευνα έγινε σε 900 γυναίκες από 19 έως και 45 ετών αλλά και σε γυναίκες που βρισκόντουσαν στην εμμηνόπαυση ή κοντά σε αυτή. Τα αποτελέσματα έδειξαν πως την καλύτερη σεξουαλική ζωή είχαν οι ηλικίες 27 με 45 ετών. Το συμπέρασμα λοιπόν ήταν πως όσο μειωνόντανε η γονιμότητα τόσο αυξανόντουσαν τα σεξουαλικά κίνητρα, ενώ η σεξουαλική συμπεριφορά των γυναικών γινόταν πιο ενεργή. 

Εκτός όμως από το βιολογικό ρολόι, ο πιο σημαντικός ίσως παράγοντας που συμβάλει στη σεξουαλική απελευθέρωση, είναι ότι η γυναίκα της δεκαετίας αυτής έχει βαθιά επικοινωνία με τον εαυτό της, κάνει πιο ώριμες ερωτικές σχέσεις και καλύτερο σεξ. 

Η αλήθεια, λοιπόν, είναι πως η σαραντάρα σήμερα είναι ώριμη, έμπειρη, ξέρει τι θέλει από τον εαυτό της, από τον σύντροφό της και από την ερωτική της ζωή.

Επαγγελματικά κατασταλαγμένη, προσωπικά τακτοποιημένη, με στόχους να έχουν επιτευχθεί είναι πλέον ικανή να απολαύσει αυτά που με κόπο έκτισε

Στα 20 πειραματιζόμαστε, ενώ στα 40 γνωρίζουμε ήδη τι θέλουμε και το διεκδικούμε.


 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.