WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Το απρόσμενο χαρακτηριστικό που κάνει τους άντρες πιο ελκυστικούς


19 Οκτωβρίου 2021

Το απρόσμενο χαρακτηριστικό που κάνει τους άντρες πιο ελκυστικούς

Εάν κάποιος μας ρωτήσει τι θεωρούμε ελκυστικό σε έναν άντρα, οι πιο συνηθισμένες απαντήσεις που θα δώσουμε είναι τα μάτια, το σώμα, το χαμόγελο. Όμως υπάρχει κάτι πιο ελκυστικό από τα παραπάνω.

Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Personality & Individual Differences υποδεικνύει ότι οι ελαφρές ουλές στο πρόσωπο κάνουν τους άντρες να φαίνονται πιο ελκυστικοί.

Οι ερευνητές δεν είναι απόλυτα σίγουροι γιατί οι ουλές του προσώπου θεωρούνται τόσο ελκυστικές. Η επικρατούσα θεωρία είναι ότι οι ήπιες ουλές υποδηλώνουν δύναμη, γενναιότητα και πιο ριψοκίνδυνη προσωπικότητα.  

Επίσης οι ερευνητές σημειώνουν ότι οι σκόπιμες ουλές όπως από τα τατουάζ, ή τα σημάδια από ατύχημα, γίνονται διαφορετικά αντιληπτά από τα ακούσια σημάδια που μπορεί να υποδηλώνουν παλαιότερη ασθένεια. Τέτοιες ουλές, όπως αυτές από ανεμοβλογιά για παράδειγμα, μπορεί να εγείρουν υποσυνείδητες βιολογικές ανησυχίες για την υγεία.

Στη συγκεκριμένη μελέτη, όσο αφορά τις γυναίκες με παρουσία ουλών στο πρόσωπο δεν υπήρχε καμία διαφορά για την ελκυστικότητά τους, αλλά οι άντρες κέρδισαν σχεδόν έξι ποσοστιαίες μονάδες ελκυστικότητας. Ωστόσο, αυτή η αύξηση φαίνεται να ισχύει μόνο για βραχυπρόθεσμες σχέσεις. Οι γυναίκες βαθμολογήθηκαν εξίσου ως ελκυστικές είτε για βραχυπρόθεσμες είτε για μακροχρόνιες σχέσεις, ενώ οι άντρες χωρίς ουλές επιλέχτηκαν για γάμο. 

Αν και αυτό το εύρημα αποτέλεσε έκπληξη για την ερευνητική ομάδα, υπάρχουν πολλά δεδομένα που δείχνουν ότι οι ουλές είναι ελκυστικές. Για παράδειγμα, μια φυλή στη Βενεζουέλα συχνά τονίζει τα σημάδια μάχης από τους τελετουργικούς αγώνες με βαφή προσώπου, τονίζοντας τη δύναμη και την αντοχή.

Έτσι, αν έχετε μια ουλή στο πρόσωπό σας, καμαρώστε την, γιατί όπως αποδεικνύεται, πιθανότατα είστε ακριβώς αυτό που ψάχνει το ταίρι σας. 

Photo by Craig McDean

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.