WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Τα 4 σημάδια συναισθηματικής απιστίας που δεν πρέπει να αγνοήσετε


The Jennettes

19 Οκτωβρίου 2021

Τα 4 σημάδια συναισθηματικής απιστίας που δεν πρέπει να αγνοήσετε

Η απιστία έχει πολλές μορφές – δεν περιορίζεται αποκλειστικά στις σεξουαλικές επαφές και τα φιλιά. Κάποιοι λένε πως όλα ξεκινούν από το πρώτο μήνυμα. Κι αυτό είναι  μάλλον αλήθεια.

Όχι, δεν είναι όλες οι σχέσεις ίδιες. Υπάρχουν ξεκάθαρα όρια, τα οποία χρειάζεται να αναγνωρίζουμε. Ίσως όμως το αποτέλεσμά τους, να είναι τελικά το ίδιο. 

Γνωρίζουμε καλά τι γίνεται την περίπτωση της σωματικής απιστίας. Επιλέγουμε να προχωρήσουμε με έναν άλλο άνθρωπο, αφήνοντας στην άκρη όσα νιώθουμε για τον σύντροφό μας. Τι γίνεται όμως, με τη συναισθηματική; Όταν ερχόμαστε κοντά με κάποιον, χωρίς καν να τον αγγίξουμε.

Παρακάτω, θα βρείτε τα 4 σημάδια της. Ίσως, μάλιστα, να βρίσκεστε κι εσείς σε μία τέτοια σχέση – απλώς δε θέλετε να το παραδεχτείτε.

Αναζητάτε προσοχή και επιβεβαίωση – όχι, όμως, από τον σύντροφό σας

Αν είστε σε σχέση και, κυρίως, αισθάνεστε καλά σε αυτήν, δε θα έπρεπε να σας ενδιαφέρει το τι πιστεύουν τρίτα πρόσωπα. Κυρίως, το αν σας θεωρούν ελκυστικούς ή όχι. 

Ακόμη κι αν με τον σύντροφό σας αντιμετωπίζετε προβλήματα, σε περίπτωση που στραφείτε αλλού για σιγουριά, μάλλον υπάρχει πρόβλημα.

Κρύβετε συνομιλίες

Φυσικά και δε μοιράζεστε τα πάντα με τον σύντροφό σας. Όμως, όταν επιλέγετε να κρύψετε πράγματα, κάτι πηγαίνει στραβά.

Αν πρέπει να διαγράψετε συνομιλίες ή απλώς δεν αναφέρετε ποτέ άτομα που πρόσφατα προστέθηκαν στον κοινωνικό σας κύκλο, επειδή νιώθετε μία ενοχή, κάνετε ακριβώς αυτό που φαντάζεστε.

Κάνετε ακατάλληλες συζητήσεις

Στη συναισθηματική απιστία, τα λόγια μας ξεπερνάνε τα όρια. Μιλάμε με κάποιον και φανταζόμαστε πώς θα ήταν η σχέση μας μαζί του, μοιραζόμαστε πληροφορίες που, υπό άλλες συνθήκες, θα κρατούσαμε για εμάς και τον σύντροφό μας, ενώ φλερτάρουμε ασταμάτητα. Αναγνωρίζετε κάτι από αυτά;

Έχετε συναισθήματα για κάποιον που δεν είναι ο σύντροφός σας

Αν παραδεχθείτε ότι νιώθετε πράγματα για κάποιον που, όμως, δεν είναι ο σύντροφός σας, βλέπετε και μόνοι σας ότι ίσως χρειάζεται να πάρετε μία απόφαση. Ειδικά αν μιλάτε με εκείνο το άτομο – δεν αναφερόμαστε στη σωματική έλξη, αλλά στο γνήσιο ενδιαφέρον το οποίο καλλιεργούμε.

jenny.gr

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.