WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

5 λόγοι για τους οποίους τσακώνεστε με τον σύντροφό σας (και είναι απολύτως υγιείς)


Κλέλια Φατούρου

24 Οκτωβρίου 2021

5 λόγοι για τους οποίους τσακώνεστε με τον σύντροφό σας (και είναι απολύτως υγιείς)

Έχουμε μάθει να πιστεύουμε ότι οι διαφωνίες και οι καυγάδες είναι πάντα κάτι κακό, και καλό θα είναι να αποφεύγονται.

Η σύγκρουση όμως είναι αναπόφευκτη και συχνά είναι και γόνιμη. Όταν διαφωνούμε, είναι μία πολύ καλή αφορμή να φτάσουμε στη ρίζα του προβλήματος, να επικοινωνήσουμε τις σκέψεις και τα συναισθήματά μας στον σύντροφό μας και να βρούμε μία λύση. Μόνο έτσι εξελίσσεται η σχέση. Αρκεί να μην οδηγούμαστε σε ακραίες συμπεριφορές.

Το βασικό ζητούμενο είναι να μαλώνουμε για τους σωστούς λόγους και όχι για τις αφορμές. Το δεύτερο βήμα είναι να μάθουμε να ακούμε και να μην κάνουμε μονόλογο. Και αν αναρωτιέστε για το ποια είναι τα πιο κλασικά θέματα για τα οποία τσακωνόμαστε όλοι μέσα στη σχέση, θα σας διαφωτίσουμε εμείς. Όπως και για το πώς θα επιλυθούν, ειρηνικά και γόνιμα.

«Δεν κάνουμε σεξ τόσο συχνά πλέον»

Συμβαίνει σε όλους, ακόμα και στους πολύ ερωτευμένους. Περνάτε φάση ξηρασίας και δεν είναι περίεργο. Αν όμως νιώθετε ότι υπάρχει κάτι πίσω από αυτό ή ότι χρειάζεστε περισσότερο σεξ, μπορείτε να το συζητήσετε. Να ξεκινήσετε την κουβέντα χαλαρά και όχι κατηγορώντας τον σύντροφό σας. Να εκφράσετε τα θέλω σας χωρίς φωνές και ένταση. Μία απλή ερώτηση μπορεί να φέρει πολλές ενδιαφέρουσες απαντήσεις.

«Γιατί δεν μοιραζόμαστε τις δουλειές;»

Ένα πολύ κλασικό ζήτημα που προκύπτει στα ζευγάρια που ζουν μαζί. Κάποιος νιώθει ριγμένος, κάποιος κουράζεται περισσότερο και κάποιος θα εκτιμούσε λίγη περισσότερη βοήθεια στις δουλειές του σπιτιού. Και σε αυτή την περίπτωση, οι φωνές και οι εντάσεις δεν θα οδηγήσουν κάπου. Μπορούμε να μοιράσουμε τις δουλειές πολιτισμένα και να επιλέξει ο καθένας αυτό στο οποίο είναι πιο αποτελεσματικός. 

«Νιώθω ότι είμαι δεδομένη»

Όταν περνάει το διάστημα του πρώτου έρωτα, μία σχέση αποκτά ρουτίνα και θεωρούμε δεδομένο ότι ο άλλος θα είναι πάντα εκεί για εμάς, no matter what. Είναι φυσιολογικό να αποζητάμε την ασφάλεια και τη σταθερότητα αλλά δεν είναι τίποτα δεδομένο. Αυτό που μπορούμε όμως να κάνουμε είναι να μιλήσουμε. Αν νιώθουμε ότι υπάρχει ένα μοτίβο συμπεριφοράς, το εντοπίζουμε και το συζητάμε. Όταν υπάρχει αμοιβαία διάθεση για εξέλιξη, όλα βελτιώνονται.

«Θα ήθελα να περνάμε περισσότερο χρόνο μαζί»

Μπορεί να είσαι σε μία σχέση και να μην έχεις ακριβώς τις ίδιες ανάγκες με τον σύντροφό σου. Αν ο ένας δουλευεύει πολύ περισσότερο ή αγχώνεται πολύ λόγω δουλειάς, η σχέση ίσως μπαίνει σε δεύτερη μοίρα. Όταν όμως υπάρχει σύγκρουση επιθυμιών, είναι απαραίτητο να το επικοινωνούμε. Πώς θα μπορούσαμε να βρούμε χρόνο; Τι υποχωρήσεις είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε; Εκπέμπουμε στο ίδιο μήκος κύματος; Πρόκειται για ερωτήματα που πρέπει να απαντιούνται σε κάθε φάση της ζωής μας.

«Τα οικονομικά ζητήματα»

Είναι ένας πολύ κλασικός λόγος για τσακωμούς, ειδικά όταν υπάρχει κοινό ταμείο, κοινό σπίτι και κοινοί λογαριασμοί. Πρόκειται επίσης για ένα πολύ λεπτό θέμα, ειδικά όταν δεν τα πράγματα δεν είναι προκαθορισμένα. Ιδανικά, ένα ζευγάρι πρέπει να μιλά ανοιχτά και ξεκάθαρα για τα οικονομικά θέματα. Ποιος αναλαμβάνει τι, ποιο είναι το budget, κατά πόσο πρέπει να συζητούνται οι σημαντικές αγορές και ποιες είναι οι προτεραιότητες. Η έλλειψη επικοινωνίας είναι αυτή που οδηγεί το ζευγάρι σε ομηρικούς καυγάδες.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.