WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Ο παράγοντας που μπορεί να καθορίσει αν θα σας απατήσει ή όχι, σύμφωνα με έρευνες


17 Νοεμβρίου 2021

Ο παράγοντας που μπορεί να καθορίσει αν θα σας απατήσει ή όχι, σύμφωνα με έρευνες

Το να ανακαλύψετε ότι ο σύντροφός σας ήταν άπιστος μπορεί να είναι μια συνειδητοποίηση που θα αλλάξει τη ζωή σας και να σας κάνει να αναρωτιέστε τι πήγε στραβά.

Αν και κάθε περίπτωση απιστίας είναι διαφορετική, υπάρχει ένας παράγοντας που μπορεί να καθορίσει εάν ο σύντροφός σας, σας απατά ή όχι. Στην πραγματικότητα, μια έρευνα έχει δείξει πως εάν κάποιος έχει απατήσει την προηγούμενη σχέση του, είναι τρεις φορές πιο πιθανό να είναι άπιστος και στην τωρινή του σχέση.

Και ενώ οι άνθρωποι μπορούν -και συχνά το κάνουν- να αλλάξουν τη συμπεριφορά τους, όταν πρόκειται για την απιστία, ένας από τους καλύτερους προγνωστικούς παράγοντες είναι να έχουν απιστήσει στο παρελθόν.

Μια ανασκόπηση του 2017  που δημοσιεύτηκε στο Archives of Sexual Behavior διαπίστωσε ότι, μεταξύ μιας ομάδας 484 ενηλίκων, τα άτομα που είχαν απατήσει στο παρελθόν, είχαν τρεις φορές περισσότερες πιθανότητες να απατήσουν στην επόμενη σχέση τους, σε σύγκριση με εκείνους που είχαν παρέμεινει πιστοί στις προηγούμενες τους σχέσεις.

Επίσης το γεγονός ότι οι συμμετέχοντες γνώριζαν για τις παλιές απιστίες των συντρόφων τους, είχε σαν αποτέλεσμα να είναι περισσότερο υποψιασμένοι. 

Και η αλήθεια είναι πως αν σας έχουν απατήσει ποτέ ή γνωρίζετε ότι ο άλλος ήταν άπιστος στο παρελθόν, είναι κατανοητό να είστε υποψιασμένοι και να αναζητάτε ενδείξεις για το αν ο σύντροφός σας είναι η όχι άπιστος. Δυστυχώς, όμως αυτό μπορεί να σας κάνει να αισθάνεστε καχύποπτοι για τον τρέχοντα σύντροφο, είτε αυτό δικαιολογείται από τη συμπεριφορά του είτε όχι, με αποτέλεσμα να έχει αρνητικό αντίκτυπο στη σχέση.

Τέλος αν και μπορεί να μην είστε σε θέση να προβλέψετε με ακρίβεια εάν ο σύντροφός σας θα είναι ή όχι άπιστος, υπάρχουν ορισμένα στοιχεία που μπορεί να αυξήσουν τις πιθανότητες να απατήσετε ή να σας απατήσουν.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.