WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

5 σημάδια που δείχνουν ότι είστε σε μια προβληματική σχέση


The Jennettes

14 Νοεμβρίου 2021

5 σημάδια που δείχνουν ότι είστε σε μια προβληματική σχέση
Μυστηριώδης, απρόβλεπτος, αινιγματικός. Ο έρωτας είναι μία εντελώς ξεχωριστή υπόθεση για τον καθένα και πολλές φορές, με το πέρασμα του καιρού ξεδιπλώνει ένα εντελώς διαφορετικό πρόσωπο από εκείνο που μας γοήτευσε στην αρχή. 

Μυστηριώδης, απρόβλεπτος, αινιγματικός. Ο έρωτας είναι μία εντελώς ξεχωριστή υπόθεση για τον καθένα και πολλές φορές, με το πέρασμα του καιρού ξεδιπλώνει ένα αρκετά διαφορετικό πρόσωπο από εκείνο που μας γοήτευσε στην αρχή. 

Οι σχέσεις αγάπης και μίσους μοιάζουν ιδανικές όταν τις παρακολουθούμε από απόσταση στον κινηματογράφο αλλά στην πραγματική ζωή, προκαλούν χάος και μπλοκάρουν σίγουρα τον δρόμο για την ευτυχία. Οι επιστήμονες καταλήγουν πως υπάρχουν κάποια πολύ εμφανή σημάδια που μαρτυρούν ότι ερωτευτήκατε έναν πραγματικά δύσκολο χαρακτήρα, και αν δεν μπορείτε να τα ξεχωρίσετε εύκολα, αρκεί να ρίξετε μια ματιά στα παρακάτω.  

Είναι σημαντικό να ξέρετε για αρχή, πως οι άνθρωποι που κάνουν τη ζωή σας και τη δική τους, δύσκολη είναι επειδή έχουν βιώσει κάποιες τραυματικές εμπειρίες στην παιδική τους ηλικία. Επίσης σημαντικό όμως είναι να γνωρίζετε πως δεν μπορείτε να κάνετε θαύματα για να διορθώσετε τη συμπεριφορά τους γι' αυτό αν αναγνωρίσετε πάνω τους τα παρακάτω σημάδια, καλύτερα να σκεφτείτε καλά εάν μπορείτε να συνυπάρξετε στη σχέση σας πριν προχωρήσει στο επόμενο βήμα.

Ένα πραγματικά δύσκολο άτομο σε μια σχέση:

1. Σε κάνει να αναρωτιέσαι αν μπορείς να το εμπιστευτείς

Καθησυχάζεις τον εαυτό σου με το να του λες ότι νιώθεις ασφαλής μαζί του. Κι όμως, υπάρχει πάντα κάτι που σου γεννά την αμφιβολία χωρίς να σε αφήνει να εμπιστευτείς το άτομο που έχεις απέναντί σου. 

2. Δυσχεραίνει την επικοινωνία σας

Για την ακρίβεια, η επικοινωνία μεταξύ σας είναι ασαφής και συγκεχυμένη. Οι αποφάσεις που νομίζεις ότι έχετε πάρει μαζί, αλλάζουν διαρκώς και το αποτέλεσμα είναι να αναρωτιέσαι για τον εαυτό σου. Εάν έχεις καταλάβει καλά τι λέγατε τόσο καιρό, κλπ. 

3. Δεν λήγει ποτέ έναν τσακωμό

Δείχνουν αποφασισμένοι να μην τερματίσουν ποτέ μια διένεξη. Αντίθετα, δίνουν και άλλα επιχειρήματα χωρίς υπόσταση, δημιουργώντας ένα συναισθηματικό χάος. 

4. Σε κρατά σε συναισθηματική απόσταση

Αποφεύγει να σε φέρει ουσιαστικά κοντά του και σε περίπτωση που βρεθείς πολύ κοντά, τότε θα κάνει τα πάντα για να σε απομακρύνει. Παραδόξως, σου λένε ότι εσύ είσαι το άτομο μες στη σχέση που είναι συναισθηματικά απόμακρο!

5. Σε κατηγορεί για τα πάντα

Ακόμη και εάν δεν φέρεις κανένα μερίδιο ευθύνης, επιμένουν να σου προσάπτουν όλες τις κατηγορίες χωρίς ιδιαίτερη εξήγηση. Εάν αναρωτιέσαι για αυτό αλλά και για όλα τα παραπάνω, τότε καλύτερα να αναθεωρήσεις την μεταξύ σας σχέση και να εξετάσεις σε βάθος τις προοπτικές που μπορεί να έχει.

 

 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.