WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Έχεις περισσότερη λίμπιντο από τον σύντροφό σου; 6 tips για να τα βρείτε στη μέση


Κλέλια Φατούρου

2 Δεκεμβρίου 2021

Έχεις περισσότερη λίμπιντο από τον σύντροφό σου; 6 tips για να τα βρείτε στη μέση

Έχει συμβεί σε όλους μας κάποια στιγμή. Κάποιος έχει περισσότερη λίμπιντο και θέλει να κάνει πολύ περισσότερο σεξ από το ταίρι του.

Τι κάνουμε σε αυτή την περίπτωση; Το παίρνουμε απόφαση ότι δεν ταιριάζουμε σε αυτό το κομμάτι και προχωράμε με τη ζωή μας; Αυτό που ίσως δεν γνωρίζουμε είναι ότι το πιο συνηθισμένο θέμα στις σχέσεις είναι τα διαφορετικά επίπεδα λίμπιντο. Το θέμα είναι πώς το διαχειρίζεται κάθε ζευγάρι και πώς επέρχεται η ισορροπία, έτσι ώστε να ικανοποιείσαι κι εσύ και να μην υπάρχουν τριγμοί στη σχέση.

Πάμε να δούμε τους τρόπους με τους οποίους μπορείς να επικοινωνήσεις τις ανάγκες σου στον σύντροφό σου, χωρίς να χρειαστεί να κάνεις συμβιβασμούς που θα σου στερήσουν την απόλαυση.

Μιλήστε ανοιχτά και με ειλικρίνεια

Το πρώτο βήμα είναι η επικοινωνία. Η χαμηλή λίμπιντο μπορεί να έχει πολλές εξηγήσεις. Το άγχος, η τεράστια σωματική κούραση, κάποια φαρμακευτική αγωγή, οι οικογενειακές υποχρεώσεις, η έλλειψη ύπνου και τα ψυχολογικά βάρη είναι μερικά κλασικά παραδείγματα. Και σίγουρα θα ταυτίζεσαι. Ιδανικά όμως, ρώτα και μην μαντεύεις. Μπορεί να προκύψουν πράγματα που δεν είχες καν σκεφτεί και ίσως αυτή η συζήτηση βελτιώσει την ερωτική ζωή σας. Ή μπορεί απλά να υπάρξει κατανόηση.

Μετρήστε τη λίμπιντό σας

Αν δεν μπορείτε να συνεννοηθείτε και να καταλάβετε πού είναι η διαφορά σας, παίξτε το εξής παιχνίδι. Βαθμολογήστε την ερωτική σας διάθεση, από το 1 έως το 10, και εξηγήστε τι σημαίνει στην πράξη για εσάς. Ακόμα και αν υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ σας, ακούστε ο ένας τον άλλο και μην κρίνετε.

Διευρύνετε τους ορίζοντές σας

Δεν το μαθαίνετε από εμένα, αλλά το σεξ δεν είναι μόνο διείσδυση. Η σωματική επαφή και η οικειότητα μπορεί να επιτευχθεί με ποικίλους τρόπους και είναι κρίμα να τους σνομπάρουμε. Φτιάξτε από μία λίστα με 10 πράγματα που θεωρείτε τρυφερά και οικεία και δοκιμάστε τα μαζί. 

Βγείτε και κανένα ραντεβού

Είναι πολύ εύκολο να μπούμε σε ρουτίνα και να ξεχάσουμε τον πρώτο καιρό του έρωτα. Τότε που δοκιμάζαμε νέα πράγματα και βγαίναμε ραντεβού. Το ζητούμενο όμως είναι να μην αφήσουμε τη σχέση και να την καλλιεργούμε όπως μπορούμε. Αντί να μείνετε στο σπίτι, βγείτε για ένα ποτό, για φαγητό και μην μιλάτε μόνο για δουλειά. 

Αναπνοές μαζί

Πριν κοιμηθείτε, ξαπλώστε στο κρεβάτι, κοιταχτείτε και πάρτε βαθιές ανάσες. Χαλαρώνετε μαζί, μαθαίνετε να συνδέεστε περισσότερο και (μπορεί) να κάνετε πιο εύκολα σεξ.

Μπορείς και μόνη σου

Ας καταρρίψουμε τα στερεότυπα και ας σταματήσουμε να πιστεύουμε ότι η αυτοικανοποίηση ενδείκνυται μόνο σε περιόδους που είμαστε single. Εξερεύνησε τον εαυτό σου, πήγαινε για μασάζ και φρόντισε το σώμα σου με όποιο τρόπο επιθυμείς. Μην το περιμένεις μόνο από τον σύντροφό σου.

Πηγή φωτογραφίας: Pexels
 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.