WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Η φράση που δεν πρέπει να λες ποτέ στον σύντροφό σου όταν μαλώνετε


Κλέλια Φατούρου

8 Δεκεμβρίου 2021

phrase
Pexels/Diego Rezende
Οι λέξεις που ξεστομίζουμε όταν είμαστε θυμωμένοι, αλλά που συνήθως μετανιώνουμε.

Οι διαφωνίες και οι συγκρούσεις σε μία σχέση μπορούν να γίνουν καταστροφικές ή τρομερά γόνιμες. Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι μπορεί να γίνει μία πολύ καλή αφορμή για εξέλιξη, αν την αντιμετωπίσουμε ανάλογα.

Το πρόβλημα όμως προκύπτει όταν, πάνω στην ένταση, λέμε τα πιο λάθος πράγματα. Όπως το «ίσως πρέπει να χωρίσουμε». Είτε μιλάμε για σχέση είτε για γάμο, είναι η πιο λάθος φράση την πιο λάθος ώρα. Γιατί το πιθανότερο είναι ότι δεν το εννοείς. Ή το εννοείς και δεν το συζητάς όπως θα έπρεπε. Νηφάλια.

Η αλήθεια είναι ότι θα πούμε πράγματα που δεν εννοούμε, τη στιγμή που το συναίσθημα υπερισχύει της λογικής. Το ζητούμενο όμως είναι να θυμόμαστε πάντα ότι είμαστε μία ομάδα και ότι ακόμα και όταν μαλώνουμε, παραμένουμε ζευγάρι. Οι απειλές και οι υπαινιγμοί για χωρισμοί δεν θα βοηθήσουν κάπου.

Τι μπορείς να πεις εναλλακτικά. Καταρχάς, να αφήσεις στην άκρη τη λέξη χωρισμό ή διαζύγιο. Το μόνο που μπορεί να εξελίξει τη συζήτηση είναι το να μιλήσεις για αυτά που νιώθεις. Τι σε έκανε να στενοχωρηθείς ή τι θα ήθελες να αλλάξει. Πάρε μία βαθιά ανάσα και, αν χρειάζεται, κάνε ένα 5λεπτο break για να ανασυγκροτήσεις τις σκέψεις σου. Τέλος, εάν ο χωρισμός είναι πράγματι στα σχέδιά σου, κάνε αυτή τη συζήτηση όταν θα είστε και οι δύο ήρεμοι και δεν θα υπάρχει κάποια ένταση ή διαφωνία.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.