WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Τα 5 dating trends που καταφτάνουν το 2022 (και θα μας διχάσουν)


Κλέλια Φατούρου

15 Δεκεμβρίου 2021

trends
Unsplash/toa heftiba
Οι 5 τάσεις που έρχονται το 2022 και θα καθορίσουν τα ραντεβού μας

Ghosting, caspering, fleabagging και πολλές ακόμα τάσεις που ανακαλύψαμε μέσα στην πανδημία, αλλά και πριν από αυτή. Οι συμπεριφορές στις σχέσεις έχουν πλέον όνομα και τώρα δεν λέμε «βγήκαμε, περάσαμε καλά και μετά εξαφανίστηκε». Λέμε «μου έκανε ghosting».

Και κάπως έτσι αποχαιρετούμε σιγά σιγά το 2021 και υποδεχόμαστε το 2022 με δώρα και νέες τάσεις. Αν μας έμαθε κάτι αυτή η χρονιά είναι ότι ο εαυτός μας γίνεται η απόλυτη προτεραιότητα και πως τίποτα δεν είναι δεδομένο. Ειδικά η υγεία. Μάθαμε να επικοινωνούμε και να βγαίνουμε ραντεβού μέσω εφαρμογών γνωριμίας, να σκεφτόμαστε περισσότερο το αν θα βγούμε ραντεβού με κάποιον που δεν ξέρουμε και να μπαίνουμε σε σχέση πιο συνειδητά. Τώρα όμως που βγήκαμε από την καραντίνα, τι έχουμε να περιμένουμε από το 2022;

Το επιβεβαιωμένο ραντεβού

Τι σημαίνει αυτό; Ότι πριν την πανδημία, ήταν πιθανότερο να βγούμε blind date ή να συναντήσουμε κάποιον με τον οποίο επικοινωνούμε μέσω εφαρμογής αλλά δεν τον έχουμε δει σε βίντεο. Η καραντίνα τα άλλαξε όλα και η πλειοψηφία δεν είναι διατεθειμένη να χάσει χρόνο με έναν παντελώς άγνωστο. Πρώτα τσεκ και μετά ποτά και φλερτ.

Το ψηφιακό ραντεβού

Πάμε ένα βήμα παραπέρα και ανακαλύπτουμε ότι υπάρχουν εφαρμογές εικονικής πραγματικότητας για να βγεις ένα εικονικό ραντεβού πριν το πραγματικό. Οκ, δεν ακούγεται και τόσο δελεαστικό, αλλά θα είναι στις τάσεις του 2022.

Οι εμβολιασμένοι και μη

Μας αρέσει δεν μας αρέσει, ο εμβολιασμός έπαιξε τεράστιο ρόλο στις ζωές μας το 2021 και τελικά δίχασε την ανθρωπότητα. Πώς θα γινόταν λοιπόν να μην επηρεάσει και τις ρομαντικές σχέσεις; Μάλλον θα είναι η πρώτη ερώτηση στο πρώτο ραντεβού και η απάντηση θα κρίνει την εξέλιξη.

Το τέλος του αυθόρμητου ραντεβού

Οι εποχές άλλαξαν και πλέον δεν είναι τόσο εύκολο να λειτουργήσουμε αυθόρμητα και να κανονίσουμε τελευταία στιγμή ένα ραντεβού με άνθρωπο που δεν ξέρουμε. Είναι πολλοί εκείνοι που παίρνουν τον χρόνο τους και φοβούνται να κοινωνικοποιηθούν. Είναι αυτό το τέλος των one night stands;

Το νηφάλιο dating

Παλιά ήταν αδιανόητο να βγεις ραντεβού και να μην πιεις έστω ένα ποτό. Κι όμως, η γενιά Gen Z δείχνει να μην χρειάζεται το αλκοόλ για να νιώσει πιο άνετα και αυτό είναι σίγουρα ένα καλό νέο.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.