WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

4 πολύ καλοί λόγοι για να επιστρέψεις στον πρώην σου. Ναι, καλά διάβασες


Κλέλια Φατούρου

14 Ιανουαρίου 2022

4 πολύ καλοί λόγοι για να επιστρέψεις στον πρώην σου. Ναι, καλά διάβασες
Splashnews
Οι λόγοι που αποδεικνύουν ότι η επιστροφή στον πρώην δεν είναι και τόσο κακή ιδέα

Έχουμε συνδέσει την επιστροφή σε πρώην με την πιο λάθος κίνηση της ζωής μας. Θεωρούμε ότι, σε κάθε περίπτωση, δεν πρέπει να γυρίζεις σε παλιά σχέση, γιατί για να είναι παλιά, κάποιος λόγος θα υπάρχει.

Η αλήθεια είναι καλό είναι οι πρώην να μένουν στο παρελθόν και να εξελισσόμαστε, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι και απόλυτο. Η ζωή είναι απρόβλεπτη. Ρωτήστε και την Jennifer Lopez. Το θέμα δεν είναι αν θα επιστρέψεις ή όχι στον πρώην, αλλά αν γίνεται για τους σωστούς λόγους. Δεν το κάνουμε δηλαδή επειδή έχουμε απογοητευτεί από το dating ή επειδή κάναμε απλά καλό σεξ μαζί του. Τα πράγματα που μας συνδέουν με έναν σύντροφο είναι βαθύτερα και καλό είναι να τα έχουμε κατά νου, όταν είναι να πάρουμε τη μεγάλη απόφαση.

Χωρίσατε γιατί ήταν κακό το timing

Συμβαίνει. Γνωριστήκατε ενώ σπουδάζατε ή δουλεύατε σε διαφορετικές πόλεις ή απλά βρισκόσασταν σε διαφορετικές φάσεις ζωής. Ακόμα και αν είστε συνομήλικοι, αυτό δεν σημαίνει ότι θέλετε και οι δύο να κάνετε χαλαρό dating ή να παντρευτείτε. Είναι θέμα ανθρώπου. Και τώρα βλέπετε ότι είστε στην ίδια σελίδα.

Δεν υπάρχουν πλέον δύσκολες συνθήκες

Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι κάποιος έχασε έναν δικό του άνθρωπο εκείνη την περίοδο ή ότι περνούσε άσχημα στη δουλειά ή ότι γενικά οι συνθήκες ήταν δυσοίωνες για να αντέξουν μία σχέση. Δεν είναι πάντα μία ψεύτικη δικαιολογία που μας λέει ο άλλος για να μας αποφύγει.

Έχετε το ίδιο σύστημα αξιών (τώρα)

Αν και πιστεύω βαθύτατα ότι οι αξίες των ανθρώπων δύσκολα αλλάζουν, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν αλλάζουν. Αν κάποιος περάσει από τη διαδικασία της ψυχοθεραπείας ή τα βιώματά του τον αναγκάσουν σε αλλαγή πλεύσης, υπάρχει περίπτωση να μιλάμε για σημαντική αλλαγή στη συμπεριφορά του. Οι διαφορές μας εξάλλου είναι σημαντικές, αρκεί να μην είναι για θεμελιώδη θέματα.

Η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης

Ας πούμε ότι χωρίσατε επειδή κάποιος πρόδωσε την εμπιστοσύνη του άλλου. Μπορεί να είσαι εσύ αυτή που είπε ψέματα ή απίστησε. Και να είσαι εσύ που θες μία δεύτερη ευκαιρία. Δεν θα ήθελες να μπορείς να ξανακερδίσεις την εμπιστοσύνη χωρίς αμφιβολίες; Αν και είναι δύσκολο στην πράξη, δύο ώριμοι και συνειδητοποιημένοι άνθρωποι μπορούν να βρουν τις ισορροπίες τους, αρκεί να (ξανα)μπαίνουν στη σχέση με ειλικρίνεια και αμοιβαία προσπάθεια.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.

TAGS