WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Η απλή συμπεριφορά που πρέπει να έχουν τα σύγχρονα ζευγάρια (και δίνει διάρκεια στη σχέση)


Κλέλια Φατούρου

10 Μαρτίου 2022

Η απλή συμπεριφορά που πρέπει να έχουν τα σύγχρονα ζευγάρια (και δίνει διάρκεια στη σχέση)
Pexels/Vlada Karpovich
Η απλή συνήθεια που μπορεί να σώσει τη σχέση, σε πρακτικό και συναισθηματικό επίπεδο.

Βρισκόμαστε στο 2022 αλλά συνεχίζουμε να υιοθετούμε συμπεριφορές που τις λες και απαρχαιωμένες. Αναπαράγουμε μοτίβα στη σχέση που έχουμε μάθει από το σπίτι μας και δυσκολευόμαστε να προσαρμοστούμε σε εκείνα που στηρίζουν την ισότητα.

Εάν θεωρείς δεδομένο το ότι θα κάνεις εσύ τις δουλειές του σπιτιού ή ότι το μεγάλωμα του παιδιού είναι μόνο υπόθεση της μητέρας, ξεκινάς από λάθος βάση. Επωμίζεσαι όλα τα βάρη (κυριολεκτικά και μεταφορικά) και δεν είσαι σε μία σχέση όπου υπάρχει κατανόηση και σεβασμός.

Ακόμα όμως και αν μοιράζεται τις καθημερινές υποχρεώσεις, υπάρχει η πιθανότητα να μην ακολουθείς μία συνήθεια, η οποία μπορεί να σε σώσει από πολλές δύσκολες καταστάσεις. Αλλά κυρίως, σώζει τη σχέση σου.

Δες το πρόβλημα, κάνε κάτι

Αυτή η λογική ξεκινά από τα απλά και πρακτικά. Βλέπεις ότι έχει τελειώσει το γάλα; Πας και παίρνεις και δεν παραπονιέσαι; Δεν έχεις σιδερωμένα ρούχα; Πας και το κάνεις. Αυτό φυσικά ισχύει και για τα δύο φύλα και δεν θεωρείται ότι είναι γυναικεία υποχρέωση. Καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του και βρίσκει λύση για το πρόβλημα, χωρίς να το φορτώσει σε κάποιον άλλο.

Αν πάμε όμως βαθύτερα, αυτό ισχύει και για τα σοβαρά θέματα. Βλέπεις ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα στη σχέση, μικρό ή μεγάλο; Το συζητάς και δεν το κρύβεις κάτω από το χαλί, ελπίζοντας ότι θα ξεχαστεί. Όταν μαθαίνεις να σκέφτεσαι με αυτόν τον τρόπο, μαθαίνεις να εντοπίζεις το πρόβλημα και να μην περιμένεις να το αναλάβει άλλος για εσένα. Αν το κάνουν και οι δύο, μιλάμε για την πιο υγιή σχέση.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.