WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

6 συμπεριφορές που απαγορεύονται στο πρώτο ραντεβού


Κλέλια Φατούρου

21 Φεβρουαρίου 2022

6 συμπεριφορές που απαγορεύονται στο πρώτο ραντεβού
Αυτές οι συμπεριφορές που καλό είναι να αποφεύγουμε στο πρώτο ραντεβού

Έχουμε πει αμέτρητες φορές ότι δεν υπάρχουν κανόνες που πρέπει να ακολουθούμε, ειδικά σε θέματα σχέσης. Υπάρχουν όμως κάποια όρια που δεν πρέπει να υπερβαίνουμε, πόσω μάλλον σε ένα πρώτο ραντεβού. Κάποιες συμπεριφορές απαγορεύονται γενικώς, και όχι μόνο στην αρχή της γνωριμίας.

Θέλει μία διακριτική προσέγγιση, ώστε να μην φέρουμε τον άλλο σε δύσκολη θέση αλλά και για να μην χαθεί το fun της πρώτης γνωριμίας. Αν προχωρήσει η σχέση, εξάλλου, θα τα μάθεις όλα.

Πολλές αναφορές σε πρώην σχέση

Παραδέξου το, ούτε εσύ θα ήθελες να ακούς για την πρώην που δεν έχει ξεπεράσει ή για το πόσο χαρούμενοι ήταν μαζί. Δεν πειράζει να γίνει μία αναφορά, αρκεί να είναι ουδέτερη και χωρίς συναισθηματική χροιά. Επικεντρώσου στο παρόν και σκέψου αν είσαι πραγματικά έτοιμη για dating.

Υπερβολικά προσωπικές ερωτήσεις

Αν ο απέναντί σου δεν μιλά από μόνος του για προσωπικά θέματα, επειδή ενδεχομένως νιώθει άνετα μαζί σου, μην τον φέρνεις σε δύσκολη θέση. Ακολούθησε τη ροή της κουβέντας και μην ρωτάς για παιδικά τραύματα, αν έχει απιστήσει ποτέ ή πότε θα γνωρίσεις την οικογένειά του.

Μόνο sex talk

Υπάρχει περίπτωση να υπάρξει έντονη σεξουαλική χημεία από την αρχή και να θέλετε να κάνετε σεξ στο πρώτο ραντεβού. Ακόμα όμως και σε αυτή την περίπτωση, ας κρατήσουμε μία ισορροπία στη συζήτηση. Άσε που υπάρχει περίπτωση να μην νιώθει το ίδιο ο άλλος και να θέλει χρόνο (ή να μην ενδιαφέρεται τελικά).

Food shaming

Θέλω να πιστεύω ότι έχουν περάσει οι εποχές όπου βγαίνουμε για φαγητό και ντρεπόμαστε να φάμε μπροστά στον άλλο. Ότι δεν θα σχολιάσουμε τα κιλά ή την παραγγελία του επειδή είναι παχυντική ή ανθυγιεινή ή μεγάλη σε ποσότητα. Αλλά ούτε και στην αντίθετη περίπτωση. Καθένας κάνει ό,τι θέλει και κανείς δεν είναι σε θέση να τον κρίνει. Ειδικά όταν δεν γνωρίζει.

Σχόλια για την ηλικία

Άλλο ένα πράγμα που θέλω να πιστεύω ότι έχουμε ξεπεράσει. Η διαφορά ηλικίας δεν θα έπρεπε να θεωρείται πρόβλημα, εφόσον το έχουμε επιλέξει και τα σχόλια «δεν σου φαίνεται» ή «πώς και δεν έχεις οικογένεια σε αυτή την ηλικία», είναι το λιγότερα παρωχημένα.

Υπερβολική οικειότητα

Η οικειότητα και η τρυφερότητα είναι στοιχεία που χτίζονται σε μία σχέση. Ναι, είναι οκ να αγγίζεις ή να φιλάς έναν άνθρωπο που σου αρέσει αλλά είναι περίεργο να του βγάζεις υποκοριστικά και να του φέρεσαι λες και είστε καιρό μαζί, ειδικά να είναι αμήχανο και δεν εισπράττεις το ίδιο feeling από το ραντεβού σου.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.