WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

5 συμπεριφορές που σε ανησυχούν στην αρχή της σχέσης (αλλά δεν θα έπρεπε)


Κλέλια Φατούρου

12 Φεβρουαρίου 2022

5 συμπεριφορές που σε ανησυχούν στην αρχή της σχέσης (αλλά δεν θα έπρεπε)
Pexels/cottonbro
Οι συμπεριφορές που εγείρουν μία κάποια ανησυχία, αλλά που δεν είναι απαραίτητα και κακές. Κάτι ενδιάμεσο.

Όταν οι Αμερικάνοι μιλούν για dating, έχουν 3 είδη ενδείξεων. Τα red flags, που είναι η στιγμή που πρέπει να φύγεις, τα green flags που επικροτούμε και μας κάνουν να μένουμε και τα yellow flags. Αυτές οι ενδιάμεσες συμπεριφορές που μπορούμε να διαπραγματευτούμε.

Δεν σημαίνει ότι πρέπει να χωρίσουμε, αλλά δεν αγνοούμε και τις συγκεκριμένες συμπεριφορές. Είναι μία καλή αφορμή για να πούμε αυτά που μας ενοχλούν, να ανακαλύψουμε την προσωπικότητα του άλλου και να γεφυρώσουμε τις διαφορές μας. Πάμε να δούμε τις πιο συνηθισμένες ενδείξεις, ή yellow flags αν προτιμάς.

Δεν έχει ξανακάνει σοβαρή σχέση

Το πρώτο που σκέφτεσαι είναι ότι είναι σίγουρα ανώριμος, βαριέται γρήγορα και δεν ξέρει πώς να λειτουργήσει σε μία σχέση με διάρκεια. Κι όμως, η πρότερη εμπειρία δεν είναι ένα απόλυτο στοιχείο. Το θέμα είναι η συμπεριφορά του κατά τη διάρκεια της σχέσης και όχι το τι έκανε πριν.

Έχει επαφές με την πρώην του

Δεν σε ενθουσιάζει αυτή η ιδέα και είναι φυσιολογικό. Αλλά αν δεν ρωτήσεις, δεν θα μάθεις ποτέ τι συμβαίνει ακριβώς με την πρώην του. Είναι φίλοι; Ήταν πολλά χρόνια μαζί; Υπάρχουν πράγματα που τους ενώνουν;

Σου θυμίζει τον πρώην σου

Σε περίπτωση που δεν το έχεις ήδη καταλάβει, όλοι έχουμε ένα pattern στους ανθρώπους που επιλέγουμε. Μας ελκύουν παρόμοια πράγματα στους συντρόφους μας και οι πρώην μάλλον μοιάζουν με τους νυν. Ιδανικά, επίλεξε τη βελτιωμένη εκδοχή.

Κάνει σχέδια μόνος του

Είναι από αυτές τις περιπτώσεις που χρειάζονται συζήτηση. Ένας άνθρωπος που κάνει σχέδια για τον εαυτό του και δεν σε συμπεριλαμβάνει, μπορεί να το κάνει επειδή έχει συνηθίσει να ζει μόνος του και να δυσκολεύεται αν σκέφτεται για δύο. Αν το επικοινωνήσεις και αλλάξει άμεσα, είναι απλά θέμα συνήθειας.

Δυσκολεύεται με την ενσυναίσθηση

Αν και η ενσυναίσθηση είναι σημαντική δεξιότητα σε μία σχέση, δεν σημαίνει ότι τη διαθέτουν όλοι. Δεν είναι για όλους εύκολο να μπαίνουν στη θέση σου και να βλέπουν τα πράγματα από τη δική σου σκοπιά. Χρειάζεται χρόνος, κατανόηση και ανοιχτή επικοινωνία.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.