WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Σας μπλόκαρε ο πρώην; Οι 5 πιθανοί λόγοι και γιατί θα βγείτε κερδισμένοι


JTeam

7 Ιανουαρίου 2022

Σας μπλόκαρε ο πρώην; Οι 5 πιθανοί λόγοι και γιατί θα βγείτε κερδισμένοι
Imdb
Μας μπλόκαρε στα social. Και τώρα;

Χωρίσαμε, κλάψαμε, θυμώσαμε, τελικά δεν ξαναμιλήσαμε ο ένας στον άλλο. Και, ξαφνικά, βλέπουμε ότι μας έκανε μπλοκ. Κι αρχίζει η υπερανάλυση: Κάναμε κάτι; Είπαμε κάτι που δεν έπρεπε; Μας μισεί; Έχει ανασφάλειες; Κάτι είπαν οι φίλοι του, δεν εξηγείται αλλιώς. Κατηγορούμε μία τον εαυτό μας, μία εκείνον. Και μπαίνουμε ξανά και ξανά στο προφίλ του, περιμένοντας να μας ξεμπλοκάρει, αλλά μάταια.

Είναι απαίσιο. Ας αφήσουμε, όμως, τα βιαστικά συμπεράσματα κι ας αντιμετωπίσουμε την κατάσταση σαν μία δική μας νίκη.

Τι εννοούμε με αυτό;

Μας το έχουν πει πολλές φορές, δεν το καταλαβαίνουμε. Πώς νικήσαμε, αν αποφάσισε να μας βγάλει για πάντα από την ιντερνετική του ζωή; Καταρχάς, το μπλοκ δε σημαίνει τίποτα. Γιατί τα συναισθήματά του ήταν αληθινά, κάποτε. Και παραμένουν αληθινά, όμως έχουν αλλάξει. Δεν μπορούμε να θυμώσουμε με έναν άνθρωπο επειδή προσπαθεί να προχωρήσει στη ζωή του, επειδή θέλει να αφήσει πίσω το παρελθόν και μία σχέση που τελείωσε οριστικά.

Ο τρόπος που αποφάσισε να μας δείξει ότι ήρθε το τέλος, λέει πολλά. Και δείχνει αν αξίζει να είναι μέρος της ζωής μας ή όχι. Το μπλοκ, τείνει περισσότερο προς αυτό το «όχι». Δεν αξίζει να είναι ούτε στη ζωή, ούτε στην αρχική μας σελίδα.

Παρακάτω, θα δούμε 5 λόγους που τον οδήγησαν σε αυτήν την απόφαση

Δεν μπορεί να βλέπει τη ζωή μας χωρίς να είναι μέρος της

Ποιος θέλει να βλέπει IG stories των πρώην, να ζουν την καλύτερη ζωή τους και να δείχνουν διαρκώς πόσο καλά περνάνε χωρίς εμάς; Κανείς, μάλλον. Και είναι πολύ λογικό να μην μπορούμε να το διαχειριστούμε, επομένως το μπλοκ είναι μονόδρομος.

Έχει θυμώσει

Ο θυμός δείχνει ότι ο πρώην μας έχει ακόμη συναισθήματα για εμάς, τα οποία δεν μπορεί να διαχειριστεί με υγιή τρόπο. Μας κρατάει κακία, θέλει να το δούμε και να βρούμε τρόπο να ζητήσουμε τον λόγο – φυσικά και δε θα το κάνουμε.

Ερωτεύτηκε ξανά

Χωρίσαμε. Αυτό σημαίνει ότι καθένας μας έχει το δικαίωμα να ερωτευτεί και να κάνει μία νέα αρχή, στην οποία δε χωρούν οι πρώην και η διάθεση να φανούμε ανώτεροι, να πούμε ότι είμαστε σχεδόν φίλοι. Μία νέα σχέση, ίσως δείχνει πόσο αχρείαστη ήταν η παλιά και πόσο δε θέλει να την έχει στα social media.

Είναι ακόμη ερωτευμένος

Αυτό είναι προφανές. Είναι ερωτευμένος, δεν μπορεί να προχωρήσει, κάνει μπλοκ για να τα καταφέρει καλύτερα. Και δεν μπορούμε να τον κατηγορήσουμε για τον τρόπο με τον οποίο επιλέγει να νιώσει καλύτερα – δε μας αφορά, πια.

Ξέρει ότι εμείς δεν τον ξεπεράσαμε

Είναι άβολο. Αν ο πρώην σύντροφός μας γνωρίζει ότι ο χωρισμός δεν ήταν δική μας επιλογή, ότι θα επιστρέφαμε με την πρώτη ευκαιρία και δυσκολευόμαστε να διαχειριστούμε τη νέα πραγματικότητα, μάλλον θέλει να μας δείξει ότι όλα τελείωσαν – ακόμη και με τον σκληρό τρόπο.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.