WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Τα 3 είδη αναγκών σε κάθε σχέση, που δεν ικανοποιούνται ταυτόχρονα


Κλέλια Φατούρου

18 Μαΐου 2022

Τα 3 είδη αναγκών σε κάθε σχέση, που δεν ικανοποιούνται ταυτόχρονα
Τα 3 είδη αναγκών και πώς θα τα προσεγγίσουμε

Όλοι οι άνθρωποι έχουμε ανάγκες και όταν βρεθούμε σε μία ερωτική σχέση, τις χρειαζόμαστε ακόμα περισσότερο. Ακόμα και όταν δεν μιλάμε για ερωτικά, οι άνθρωποι είναι σχεδιασμένοι να χρειάζονται τους άλλος. Σύμφωνα με έρευνα, και μόνο το κράτημα του χεριού κάποιου που αγαπάμε, μπορεί να μειώσει τα επίπεδα πόνου.

Μία σχέση, για να θεωρηθεί πετυχημένη, πρέπει να ικανοποιεί τις ανάγκες μας. Αυτό που ίσως αγνοούμε είναι ότι υπάρχουν 3 είδη ανάγκης μέσα σε μία σχέση, που είναι αδύνατον να ικανοποιηθούν ταυτόχρονα.

  • Οι ανάγκες σου
  • Οι ανάγκες του συντρόφου σου
  • Οι ανάγκες της σχέσης

Κάπου εδώ μπλεκόμαστε και νομίζουμε ότι πρέπει να καλύπτονται όλοι την ίδια στιγμή και δεν καταλαβαίνουμε ότι κάτι τέτοιο δεν γίνεται. Χρειάζονται αμοιβαίες υποχωρήσεις, δεν γίνεται να ικανοποιούμαστε πάντα πρώτα εμείς και υπάρχουν πάντα οι φορές που θα πρέπει να βρίσκεται μία ενδιάμεση λύση για το καλό της σχέσης. Τι μπορούμε λοιπόν να κάνουμε εμείς προκειμένου να σεβαστούμε όσο περισσότερο μπορούμε και τα 3 είδη αναγκών στη σχέση μας;

Να ρωτάμε, να μην απαιτούμε

Αν και θα έπρεπε να είναι αυτονόητο, κανένας δεν οφείλει να ικανοποιεί συνέχεια τα θέλω μας. Όταν όμως εκφράζουμε την ανάγκη, χωρίς τις λέξεις πάντα και ποτέ, και σε κατάσταση νηφαλιότητας, είναι πολύ πιο πιθανό να πάρουμε αυτό που χρειαζόμαστε. Και είναι σημαντικό να είμαστε οκ και για τις φορές που δεν θα το πάρουμε.

Ρωτάμε για τις ανάγκες του άλλου και δεν υποθέτουμε

Όταν φτάνουμε στο σημείο να μαντεύουμε, σημαίνει ότι πρέπει να ρωτήσουμε για να μάθουμε. Τι χρειάζεται ο σύντροφός μας για να νιώσει καλύτερα; Πώς μπορούμε να βοηθήσουμε σε μία δύσκολη φάση; Πώς νιώθουμε όταν είμαστε μαζί και πώς αυτό μπορεί να αλλάξει;

Επικοινωνούμε ανοιχτά για όλα

Όταν προκύπτει ένα θέμα που επηρεάζει την εξέλιξη της σχέσης, είναι καλό να το συζητάμε και να μην το βάζουμε κάτω από το χαλί. Έτσι τα μικρά δεν προλαβαίνουν να γίνουν μεγάλα και η σχέση φροντίζεται όπως θα έπρεπε.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.