WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Pocketing: Η τάση στο dating που ίσως προκαλεί ανησυχία


Κλέλια Φατούρου

22 Αυγούστου 2022

Pocketing: Η τάση στο dating που ίσως προκαλεί ανησυχία
Pexels/Alvaro Arano
Άλλη μία τάση που γίνεται red flag και καλό είναι να την έχετε στο ραντάρ σας

Οι τάσεις στο dating περιγράφουν τόσο διαχρονικές καταστάσεις και προβλήματα, όσο και πιο σύγχρονα θέματα, όπως το γιατί δεν με ανεβάζει στα social media;

Το pocketing είναι αυτό ακριβώς και ταιριάζει γάντι σε όλα τα ζευγάρια που ανήκουν συνήθως σε νεότερες ηλικίες και θεωρούν κάπως δεδομένο το ότι θα δουν τον εαυτό τους στο Instagram του συντρόφου σου.

«Pocketing είναι ο νέος όρος που χρησιμοποιούμε όταν κάποιος δεν θέλει να μαθευτεί η σχέση του στα social media. Σε κρατά κρυμμένη κάπου στην τσέπη (pocket) του. Σήμερα όλοι είναι ενεργοί στα social media. Και αν είσαι με έναν σύντροφο που ποστάρει οτιδήποτε άλλο εκτός από εσένα, είναι μία ανησυχητική ένδειξη», αναλύει η κλινική κοινωνική λειτουργός Katherine Glaser.

Jenny.Gr
Unsplash/Duri from mocup

To pocketing εκτός social media

Να πούμε βέβαια ότι αυτός ο όρος δεν περιορίζεται απαραίτητα μόνο στα social media. Αν είστε μαζί και αυτή η σχέση έχει εδραιωθεί, αλλά δεν γνωρίζεις φίλους ή σημαντικούς ανθρώπους του συντρόφου σου, μιλάμε και πάλι για pocketing. Αν είναι κάτι που σε ενοχλεί, το βασικό είναι να μιλήσεις μαζί του και να ξεκαθαρίσετε τους λόγους για τους οποίους συμβαίνει. Δεν νιώθει έτοιμος για το επόμενο βήμα; Δεν είναι τόσο σημαντικό για εκείνον όσο για εσένα; Δεν βλέπει τη σχέση σας ως σχέση;

Να θυμάσαι ότι δεν υπάρχουν υπερβολικές απαιτήσεις όταν κάτι είναι επιθυμία σου. Το ζητούμενο είναι να υπάρχει ταύτιση μεταξύ σας ή να γίνονται αμοιβαίες υποχωρήσεις προκειμένου να μην υπάρχουν σοβαρά εμπόδια. Αν το pocketing σε ενοχλεί, έχεις εκφράσει το πώς νιώθεις αλλά δεν αλλάζει κάτι, ίσως αυτός ο σύντροφος δεν είναι για εσένα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.