WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Πώς να απορρίψεις κάποιον, χωρίς να γίνει άβολο (και χωρίς ghosting)


Κλέλια Φατούρου

19 Ιουλίου 2022

Πώς να απορρίψεις κάποιον, χωρίς να γίνει άβολο (και χωρίς ghosting)
Υπάρχει τρόπος να πεις όχι σε δεύτερο ραντεβού, χωρίς να γίνεις αγενής

Βγαίνεις ένα πρώτο ραντεβού, είτε επειδή θέλεις να εξασκήσεις τις δεξιότητές σου στο dating, είτε επειδή είδες κάτι στον συγκεκριμένο άνθρωπο και νιώθεις μία αισιοδοξία.

Έλα όμως που τα πράγματα δεν πηγαίνουν πάντα όπως τα σχεδιάζουμε, η χημεία δεν υπάρχει ή τέλος πάντων αντιλαμβανόμαστε ότι δεν υπάρχει λόγος να χάσουμε άλλο χρόνο σε ένα δεύτερο ραντεβού. Αν λοιπόν δεν θες να δώσεις άλλη μία ευκαιρία, υπάρχει τρόπος να το επικοινωνήσεις, χωρίς να εξαφανιστείς, λες και είμαστε 16 χρονών. Ας φερθούμε με τον τρόπο που θα θέλαμε να μας φερθούν και οι άλλοι.

Ειλικρίνεια

Ακούγεται απλό και προφανές, αλλά δεν είναι για όλους. Αν εμπίπτεις στην κατηγορία των people pleasers και δεν θες να δυσαρεστείς κανένα, είναι πιο πιθανό να εξαφανιστείς ή να βγεις με το ζόρι δεύτερο ραντεβού από το να πεις την αλήθεια. Μπορείς απλώς να μην κάνεις υποσχέσεις στο πρώτο ραντεβού, αφήνοντας τα πράγματα πιο ουδέτερα. Αν σου ζητηθεί δεύτερο, μπορείς να είσαι ειλικρινής και να πεις ότι πέρασες καλά, αλλά δεν είσαι σε φάση για κάτι περισσότερο. Ας μην πεις ότι βαρέθηκες ή ότι δεν ένιωσες τη μαγεία.

Να έχεις ενσυναίσθηση

Εν ολίγοις, η ειλικρίνεια είναι απαραίτητη αλλά η ωμή αλήθεια όχι. Αν δεν ένιωσες προσβεβλημένη με μία κουβέντα ή πράξη, σκέψου καλά πώς θα το θέσεις και μην επικεντρωθείς στα αρνητικά της βραδιάς. Δες το σαν μία εμπειρία, σαν μία γνωριμία που σου έδειξε τι θες και τι δεν σου αρέσει.

Jenny.Gr

Μην πεις κλισέ

Μία κλασική αντίδραση στην απόρριψη είναι να πούμε χιλιοειπωμένες ατάκες, που όλοι ξέρουν ότι είναι ψέματα. «Είσαι πολύ καλός για εμένα», «δεν έχω ξεπεράσει τον πρώην μου», «δεν φταις εσύ, εγώ φταίω», είναι αυτά που δεν πρέπει να πεις και που το μόνο που πετυχαίνουν είναι το να σε κάνουν the bad guy. Είναι προτιμότερο να πεις ότι δεν σου βγήκε ή ότι δεν είσαι σε φάση για σχέση και απλά κάνεις χαλαρό dating και όπου βγει.

Πότε λέμε την ωμή αλήθεια;

Όταν ερχόμαστε αντιμέτωποι με απαράδεκτες συμπεριφορές, ακούμε σεξιστικά, ομοφοβικά και άλλα παρόμοια σχόλια. Όταν υπάρχει αγένεια και έλλειψη σεβασμού ή όταν νιώθουμε ότι καταπατώνται τα όριά μας. Εκεί οφείλουμε να μιλάμε και να καταδεικνύουμε τις λάθος συμπεριφορές

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.