WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

6 πράγματα που κάθε sex therapist θα ήθελε να ξέρεις


Κλέλια Φατούρου

14 Μαρτίου 2023

6 πράγματα που κάθε sex therapist θα ήθελε να ξέρεις
Pexels/cottonbro
Οι απλοί κανόνες για πολύ καλύτερο σεξ

Κεφάλαιο σεξ. Όσα κι αν γράψουμε, όσα κι αν συζητήσουμε, πάντα θα υπάρχει κάτι που μάς διαφεύγει. Κάτι που δεν έχουμε δοκιμάσει, κάτι που μάς προκαλεί ντροπή. Κακώς, αν θες τη γνώμη μου. Κάτι που μπορεί να μάς δώσει τόσο μεγάλη απόλαυση, δεν πρέπει να είναι ταμπού. Οι sex therapists λοιπόν, σου δίνουν τα φώτα του, για να μην χρειαστεί να φτάσεις μέχρι το γραφείο τους.

Η επικοινωνία είναι το κλειδί

Το έχουμε πει και θα το λέμε για πάντα. Δεν υπάρχει καλό σεξ σε μία σχέση, χωρίς ανοιχτή επικοινωνία και ειλικρίνεια με τον εκάστοτε σύντροφό μας. Ποτέ δεν θα λειτουργήσει κάτι σεξουαλικά, αν δεν μιλήσουμε για αυτά που μάς αρέσουν και δεν μάς αρέσουν. Επίσης, η επικοινωνία δεν είναι ένα πράγμα που κάνουμε μία φορά και τέλος. Το επαναλαμβάνουμε όποτε νιώθουμε ότι χρειάζεται.

Είναι οκ να νιώθεις έλξη και για όλους

Εδώ το όριο του καθένα είναι διαφορετικό. Αλλά μπορεί να είσαι σε μία ευτυχισμένη σχέση και να νιώθεις σεξουαλική διέγερση για κάποιον άλλο. Το ότι αγαπάς κάποιον άλλο, δεν σημαίνει ότι είσαι ρομπότ και δεν παρατηρείς. Ακόμα κι αν δεν σκοπεύεις να κάνεις κάτι με κάποιον άλλο.

Δεν κρίνουμε τις σεξουαλικές προτιμήσεις του συντρόφου μας

Ας πούμε ότι ο σύντροφός σου είναι πιο kinky από εσένα. Προφανώς και πρέπει να κάνεις αυτά που σου αρέσουν, αλλά δεν είναι εντάξει να τον κοροιδεύεις ή να τον αντιμετωπίζεις σαν να έχει πρόβλημα. Έχουμε διαφορετικές ανάγκες, και καλό είναι να υπάρχει μία ταύτιση στο σεξ.

Μην βάζεις τα προβλήματα κάτω από το χαλί

Το μεγαλύτερο λάθος στα πάντα, και όχι μόνο στο σεξ. Αν δεν είσαι ικανοποιημένη, αν θες να αλλάξουν τα πράγματα και αν δεν λειτουργεί συνολικά η σχέση, πρέπει να το επικοινωνείς άμεσα και όχι να περιμένεις να λυθεί το πρόβλημα από μόνο του.

Το προγραμματισμένο σεξ δεν είναι κακή ιδέα

Κι ενώ θα περιμέναμε ότι οι sex therapists θα έλεγαν ναι μόνο στο αυθόρμητο σεξ, ξέρουν ότι αυτό δεν είναι πάντα ρεαλιστικό. Η καθημερινότητα και το άγχος δεν μάς επιτρέπουν πάντα να κάνουμε όσο σεξ θα θέλαμε, γιατί επιλέγουμε τον ύπνο ή να κάνουμε δουλειές που δεν προλάβαμε. Βάλτο στο πρόγραμμα, ακόμα κι αν είναι για λίγο.

Δεν χρειάζεται να είσαι σε σχέση

Το σεξ δεν αφορά μόνο δεσμευμένα ζευγάρια. Είναι πηγή απόλαυσης και δεν θα έπρεπε να νιώθεις ότι πρέπει να γίνεται συχνά, μόνο όταν είσαι σε σχέση. Υπάρχουν τρόποι να το απολαύσεις σόλο, αλλά και να διεκδικείς αυτά που σου αρέσουν και σε περιστασιακές σχέσεις.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.