WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Θες καλύτερο σεξ; Μοιραστείτε τις δουλειές του σπιτιού


JTeam

20 Φεβρουαρίου 2023

Θες καλύτερο σεξ; Μοιραστείτε τις δουλειές του σπιτιού
Unsplash/Becca Tapert
Γιατί η ισότητα μπορεί να λειτουργήσει σαν αφροδισιακό;

Έχουμε την πεποίθηση ότι το καλό σεξ εξαρτάται μόνο από το πάθος, τη χημεία και τις τεχνικές που εφαρμόζουμε κατά τη διάρκεια. Δεν υποτιμά κανείς την αναγκαιότητά τους, αλλά αν η libido σου είναι πεσμένη, ίσως οφείλεται αλλού.

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, το καλό σεξ συνδέεται πολύ περισσότερο με την κοινή σας ζωή εκτός κρεβατοκάμαρας, και πολύ λιγότερο εντός. Ειδικά αν μιλάμε για τις γυναίκες. Η γυναικεία απόλαυση είναι πολυδιάστατη και αποτελείται από δύο βασικά είδη. Το σόλο σεξ, που είναι η αυτοικανοποίηση και έχει ως στόχο να ικανοποιήσει σεξουαλικές ανάγκες και η δυαδική σεξουαλική επιθυμία που ορίζεται από την επιθυμία, αλλά αντικατοπτρίζει την ανάγκη για συναισθηματική εγγύτητα.

Σε έρευνα που έγινε σε 300 γυναίκες, από 18 έως 39 ετών, κατέληξαν στο εξής απλό συμπέρασμα. Οι γυναίκες που ανέφεραν ότι βρίσκονται σε ισότιμη σχέση, ήταν πιθανότερο να φτάσουν σε υψηλά επίπεδα απόλαυσης, είτε σόλο είτε με τον παρτενέρ τους.

Ισότητα μπορεί να σημαίνει πολλά πράγματα για τον καθένα. Αλλά η πλειοψηφία πιστεύει σίγουρα ότι, εκτός από σεβασμός και αμοιβαία κατανόηση, σημαίνει ότι μοιραζόμαστε τις ευθύνες του σπιτιού, στηρίζει ο ένας τον άλλο και η γυναίκα δεν υποτιμάται εξαιτίας του φύλου της. Και ναι, αυτό ίσως και να αρκεί, αν θέλεις καλύτερο σεξ, ειδικά σε μακροχρόνιες σχέσεις.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.