WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

6 tips για εσένα που θες να πας την αυτοϊκανοποίηση στο επόμενο επίπεδο


Κλέλια Φατούρου

9 Μαρτίου 2022

6 tips για εσένα που θες να πας την αυτοϊκανοποίηση στο επόμενο επίπεδο
Unsplash/Chase yi
Πώς θα κάνεις το σόλο σεξ ακόμα καλύτερο.

Η εξερεύνηση του εαυτού σου είναι ένα σημαντικό κομμάτι της σεξουαλικότητας και μπορεί να γίνει με διάφορους τρόπους. Μήπως όμως μένεις στα ίδια και δεν εξελίσσεις το συγκεκριμένο κομμάτι, έτσι όπως θα έκανες και με το σεξ;

«Όταν εξερευνάς νέες τεχνικές αυτοικανοποίησης, ανακαλύπτεις νέα πράγματα που σου αρέσουν (ή και όχι), νιώθεις ότι βρίσκεσαι σε ασφαλές περιβάλλον, δεν ντρέπεσαι και ακολουθείς τις ανάγκες του σώματός σου», εξηγεί η σεξολόγος Carol Queen. Πάμε λοιπόν να δούμε πώς θα περάσεις στο επόμενο επίπεδο και θα βιώσεις νέες στιγμές απόλαυσης.

Τέλεια ατμόσφαιρα

Σαν να έχεις επέτειο και δημιουργείς τέλεια ατμόσφαιρα με κεριά και μουσική. Η προετοιμασία δεν αξίζει μόνο για έναν σύντροφο. Αξίζεις υπέροχες σόλο στιγμές και πρέπει να αντιμετωπίζεις έτσι και την αυτοικανοποίηση. Είναι και αυτό κομμάτι του self care.

Προτεραιότητα στα προκαταρκτικά

Δεν χρειάζεται να υπάρχει παρτενέρ για να αφιερώνεις χρόνο στα προκαταρκτικά. Το να ασχοληθείς με το σώμα σου, και όχι απαραίτητα στις ερωτογενείς ζώνες, δείχνει ότι θες να το απολαύσεις και μπορείς μόνη σου. Με ένα λάδι για μασάζ ή εσώρουχα που σε βάζουν στο κλίμα.

Ανακάλυψε την κλειτορίδα σου

Αν και θεωρούμε ότι το γνωρίζουν όλοι, αυτό δεν σημαίνει ότι ασχολούμαστε μαζί της όσο θα έπρεπε. Δεν θέλουν όλες την ίδια πίεση ή ρυθμό. Κάθε σώμα είναι ξεχωριστό και κάθε φορά στο (σόλο) σεξ είναι ιδιαίτερη. Μπορεί να χρειάζεσαι περισσότερο χρόνο κάποιες φορές και αυτό θα το μάθεις μέσα από την εξάσκηση.

Αλλά μην ασχολείσαι μόνο με αυτή

Ξέρουμε ότι η κλειτορίδα έχει χιλιάδες νευρικές απολήξεις αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι το μοναδικό σημείο στο σώμα. Χτίσε την απόλαυση σιγά σιγά, ξεκινώντας από διάφορα σημεία, ακόμα και εκείνα που δεν θεωρείς τόσο ερωτικά. Δεν ξέρεις τι μπορεί να ανακαλύψεις.

Απενοχοποίησε τις φαντασιώσεις σου

Το βασικό εμπόδιο μεταξύ της απόλαυσης και του εαυτού σου είναι εσύ η ίδια. Μην ντρέπεσαι και μην βάζεις στοπ σε αυτά που σκέφτεσαι. Μόνο εμείς ορίζουμε αυτά που έρχονται στο μυαλό και δεν σημαίνει ότι πρέπει να υλοποιηθούν.

Ανακάλυψε νέες στάσεις

Γιατί πρέπει αυτό να είναι προνόμιο μόνο του σεξ και όχι της αυτοικανοποίησης; Μπορεί να μην βολεύεσαι ανάσκελα και να ανακαλύψεις ότι η αίσθηση είναι πολύ καλύτερη όταν είσαι μπρούμυτα. Ίσως οι οργασμοί σου γίνουν πολύ πιο έντονοι. Απλά πειραματίσου.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.