WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Οι 5 βασικές ερωτογενείς ζώνες στο γυναικείο σώμα (ναι, δεν είναι μόνο το αιδοίο)


Κλέλια Φατούρου

23 Ιανουαρίου 2022

erogenous
Unsplash/Maddi Bazzocco
Τα σημεία με τα οποία δεν ασχολούμαστε όσο θα έπρεπε

Όταν ακούμε τις λέξεις ερωτογενείς ζώνες, το μυαλό μας πηγαίνει κατευθείαν στα γεννητικά όργανα, άντε και στο στήθος. Αν και είναι οι πιο δυνατές (και προφανείς) επιλογές, υπάρχουν αμέτρητα άλλα σημεία στο σώμα που, με τον σωστό χειρισμό, μπορούν να μας διεγείρουν σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό και να μας οδηγήσουν σε αξέχαστους οργασμούς.

Είτε ανακαλύπτουμε μόνες το σώμα μας, είτε το κάνουμε με παρτενέρ, είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουμε τις πηγές απόλαυσης. Εξάλλου, αν δεν ξέρουμε εμείς οι ίδιοι το σώμα μας, πώς θα το μάθουν και οι υπόλοιποι;

Τα χείλη του αιδοίου

Έχουμε μάθει να δίνουμε μόνο βάση στην κλειτορίδα και τον κόλπο, αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Μπορεί να οφείλουμε σε αυτά τα σημεία τα 2 βασικά είδη οργασμών, αλλά μία δυνατή ερωτογενής ζώνη είναι τα χείλη, που ξεκινούν από το ηβικό οστό και καταλήγουν στο περίνεο. Έχουν ευαίσθητες νευρικές απολήξεις, σαν την κλειτορίδα και διεγείρονται με τα δάχτυλα, τα χάδια, το στόμα και ό,τι άλλο μέσο επιλέξεις. Σε κάθε περίπτωση, μην τα σνομπάρεις.

Λαιμός και αυτιά

Ένα ελαφρύ άγγιγμα ή φιλί στον λαιμό αρκεί για να νιώσεις τη διέγερση. Σύμφωνα με έρευνα του 2013 που ανέλυσε τις ερωτογενείς ζώνες σε 800 ενήλικες, το πίσω μέρος του λαιμού και τα αυτιά είναι ψηλά στη λίστα των προτιμήσεων.

Οι καρποί

Το σημείο όπου βλέπεις τις φλέβες σου αρκετά λεπτό δέρμα. Αν φιλήσει κάποιος αυτό το σημείο, θα καταλάβεις γιατί πρέπει να μπεις στις ερωτογενείς ζώνες σου.

Στήθος και θηλές

Αν και είναι από τα πιο γνωστά ερωτικά σημεία του σώματος, του δίνουμε σημασία προς το τέλος του σεξ. Η αλήθεια είναι όμως ότι αν ασχοληθούμε μόνο με το στήθος και τις θηλές, μπορούμε να πετύχουμε οργασμό μόνο με αυτόν τον τρόπο, γνωστός και ως boobgasm.

Κρανίο

Κλείνω με το λιγότερο αναμενόμενο σημείο που δεν θα περίμενες ότι προκαλεί σεξουαλική διέγερση. Αν σου αρέσει όταν λούζεσαι και τρίβεις το κεφάλι σου αλλά και το πώς νιώθεις αμέσως μετά, γιατί να μην συμβαίνει το ίδιο και με τα ερωτικά χάδια; Ο ιδανικός τρόπος να χαλαρώσεις και να μπεις σε sexy mood.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.