WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Οργασμός: Ο λόγος που κάνει καλό στην ψυχική σου υγεία


JTeam

12 Φεβρουαρίου 2023

Οργασμός: Ο λόγος που κάνει καλό στην ψυχική σου υγεία
Pexels/Dexon dave silva
Ένας οργασμός την ημέρα, τον γιατρό τον κάνει πέρα

Σε περίπτωση που δεν σου αρκούσε η σεξουαλική απόλαυση, σου δίνουν ένα ακόμη κίνητρο για να φτάσεις πιο κοντά στον οργασμό.

Ξέρουμε πολύ καλά ότι το σεξ μετρά για γυμναστική, αποκτάς μεγαλύτερο δέσιμο με τον σύντροφό σου και γενικώς περνάμε όλοι καλά. Αυτό που ίσως δεν ήξερες είναι οι ορμόνες που εκκρίνονται μετά από έναν οργασμό.

«Οι ορμόνες του σεξ, όπως η ωκυτοκίνη και οι ενδορφίνες, ενεργοποιούν τα κέντρα απόλαυσης του εγκεφάλου και αυξάνουν την αίσθηση της οικειότητας και της σύνδεσης. Έρευνα έχει δείξει ότι όλο αυτό είναι ωφέλιμο για την καταπολέμηση του άγχους και της κατάθλιψης», εξηγεί η θεραπεύτρια Erin Rayburn.

Πώς επηρεάζει ο οργασμός τον εγκέφαλο

Κι όμως, τα γεννητικά όργανα συνδέονται με τον εγκέφαλο. Σύμφωνα με έρευνα που έγινε και μελέτησε 10 διαφορετικές γυναίκες, κατέληξε στο ότι όταν το σώμα διεγείρεται, αυξάνεται η κυκλοφορία του αίματος στα γεννητικά όργανα. Ο οργασμός, δε, διεγείρει πολλαπλές περιοχές του εγκεφάλου.

Άλλη έρευνα απέδειξε ότι όταν ενεργοποιείται το πνευμονογαστρικό νεύρο, απελευθερώνει ωκυτοκίνη και σεροτονίνη, ορμόνες που ρυθμίζουν τη διάθεση και τη συμπεριφορά, μειώνοντας το άγχος και τα συμπτώματα κατάθλιψης.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.