WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Κεφάλαιο οργασμός: Τα 8 tips των ειδικών για να περάσεις και μόνη σου καλά


Κλέλια Φατούρου

15 Δεκεμβρίου 2022

Κεφάλαιο οργασμός: Τα 8 tips των ειδικών για να περάσεις και μόνη σου καλά
Unsplash/Chase yi
Πώς θα αποκτήσεις καλύτερη σχέση με το σώμα σου και την απόλαυσή του

Η αυτοικανοποίηση είναι κάτι που μαθαίνουμε μόνοι μας από νωρίς, όταν ανακαλύπτουμε το σώμα και τις σεξουαλικές μας ορέξεις. Δυστυχώς όμως, υπάρχει ακόμα η αντίληψη ότι είναι κυρίως ένα ανδρικό σπορ και πολλές γυναίκες δεν τολμούν να το δοκιμάσουν, λες και είναι κάτι κακό.

Πάμε λοιπόν να δούμε τι μάς λένε οι ειδικοί και πώς μπορούμε να αξιοποιήσουμε το solo time, για να περάσουμε πολύ καλά και να πετύχουμε τον οργασμό μας. Μην ξεχνάς ότι αν ξέρουμε πώς να το κάνουμε στον εαυτό μας, θα είναι πιο εύκολο να συμβεί και με έναν/μία παρτενέρ.

Ξέχνα τα στερεότυπα

Ας ξεκινήσουμε με τη ρίζα του προβλήματος και γιατί βλέπουμε την αυτοικανοποίηση ως κάτι κακό ή που φέρει ντροπή. Αν είναι μία πεποίθηση που κουβαλάμε χρόνια, ήρθε η ώρα να την αφήσουμε στην άκρη και να κάνουμε focus στις δικές μας ανάγκες και όχι στο τι πίστευαν οι προηγούμενες γενιές για το θέμα.

Το πιάνουμε από τα βασικά

Δεν υπάρχει λάθος ή σωστός τρόπος. Το μόνο που χρειάζεται είναι να νιώθεις χαλαρή και ήρεμη και να ακούς τις αισθήσεις σου.

Πάρε τον χρόνο σου

Αν είναι κάτι που ξεκινάς τώρα, χρειάζεται χρόνος για να ανακαλύψεις το σώμα σου και τις ανάγκες του. Μην βιάζεσαι και μην περιμένεις ότι θα φτάσεις στο Έβερεστ με την πρώτη προσπάθεια. Δες τι λειτουργεί για εσένα και μην φοβηθείς να δοκιμάσεις κάποιο sex toy.

Οι ερωτογενείς ζώνες

Οι οποίες είναι πολλές και όχι απαραίτητα κοινές για όλες τις γυναίκες. Και φυσικά δεν είναι μόνο ο κόλπος και η κλειτορίδα. Μέχρι να φτάσεις εκεί, υπάρχουν σημεία που μπορούν να ξυπνούν φουλ την ερωτική διάθεση και να μην το ξέρεις καν. Από τους αγκώνες, μέχρι τα γόνατα, τα δάχτυλα και το πρόσωπο, υπάρχουν αμέτρητα σημεία πάνω σου που μπορεί να είναι ερωτικά.

Εξάσκηση και πάλι εξάσκηση

Η αυτοικανοποίηση είναι σαν το σεξ. Κάθε φορά είναι διαφορετική και με τα χρόνια ανακαλύπτεις νέα πράγματα που σε διεγείρουν. Αν ο στόχος είναι ο οργασμός, η εξάσκηση είναι απαραίτητη.

Θυμήσου ότι είναι self care

Γιατί αφιερώνεις χρόνο στο δέρμα σου, στο να κάνεις yoga ή shopping; Ένας οργασμός την ημέρα σου δίνει άπειρα οφέλη και πρέπει να το βλέπεις σαν απαραίτητη φροντίδα του εαυτού σου.

Η κλειτορίδα είναι φίλη σου

Ξέρεις πού βρίσκεται και σε περιμένει να την ανακαλύψεις. Ο κλειτοριδικός οργασμός είναι συχνότερος γιατί έχει εκατομμύρια νευρικές απολήξεις και σχεδόν σου εγγυάται την κορύφωση. Βρες την πίεση, τον ρυθμό και την ένταση που σου ταιριάζει και πάρε τον χρόνο σου.

Ο οργασμός είναι ο απόλυτος στόχος

Δεν ξέρω για εσένα, αλλά διαφωνώ με την άποψη που λέει ότι δεν έχει και τόση σημασία ο οργασμός. Ναι φυσικά, ας μην γίνει πηγή άγχους, αλλά το σεξ είναι μισό αν δεν έχει ένα γκράντε φινάλε. Όσο καλύτερη σχέση έχουμε με το σώμα μας, τόσο πιο σίγουρος είναι ο οργασμός.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.