UPDATE #NOW

Τα δελφίνια έχουν κλειτορίδα σαν τη γυναικεία και νιώθουν ηδονή, σύμφωνα με νέα έρευνα


JTeam

11 Ιανουαρίου 2022

Τα δελφίνια έχουν κλειτορίδα σαν τη γυναικεία και νιώθουν ηδονή, σύμφωνα με νέα έρευνα
Ομάδα Αμερικανών επιστημόνων ανακάλυψε για πρώτη φορά πως τα θηλυκά δελφίνια έχουν μια λειτουργική κλειτορίδα που φέρνει ερωτική διέγερση.

Μέχρι σήμερα, γνωρίζαμε ότι τα δελφίνια είναι πολύ κοινωνικά όντα. Οι κοινωνικές τους σχέσεις όμως γίνονται πιο δυνατές, κάνοντας σεξ όλον τον χρόνο, το οποίο σύμφωνα με νέα έρευνα, ευχαριστιούνται πολύ.

Αισθητήρια νεύρα που βρίσκονται στην είσοδο του κόλπου των ρινοδέλφινων, μοιάζουν πολύ στη λειτουργία τους με τη γυναικεία κλειτορίδα, προκαλώντας πιθανότατα σεξουαλική ευχαρίστηση. Η διαπίστωση έγινε από ομάδα επιστημόνων του κολεγίου Mount Holyoke της Μασαχουσέτης, όταν μελέτησαν προσεκτικά τις κλειτορίδες 11 νεκρών δελφινιών.

Όπως κατέληξαν οι ερευνητές, βάσει των νευρικών απολήξεων και της μορφής της, τα δελφίνια έχουν μια κανονική και πλήρως λειτουργική κλειτορίδα, λειτουργώντας ως πηγή ηδονής και ερωτικής απόλαυσης. Σύμφωνα με την επικεφαλής της έρευνας που βρίσκεται δημοσιευμένη στο περιοδικό βιολογίας "Current Biology", Patricia Brennan: «Μετά την ανατομή του κόλπου ενός δελφινιού, μπορούσαμε πάντα να διακρίνουμε αυτή την πολύ μεγάλη κλειτορίδα. Έμενε να την εξετάσουμε ενδελεχώς για να δούμε αν λειτουργεί όπως η ανθρώπινη». Πράγματι, το μέγεθος των νεύρων της κλειτορίδας είναι «εντυπωσιακά μεγάλο αφού είναι μεγαλύτερο από μισό χιλιοστό σε διάμετρο».

Όπως προσθέτει μάλιστα: «Ξέραμε ότι τα δελφίνια κάνουν σεξ, όχι μόνο για να αναπαραχθούν αλλά για να αποκτήσουν πιο δυνατές κοινωνικές σχέσεις άρα το πιο πιθανό ήταν η κλειτορίδα να είναι λειτουργική». Πράγματι, όπως διαπιστώθηκε, προσφέρει απόλαυση στα θηλυκά καθώς «τα στυτικά της χαρακτηριστικά μοιάζουν πολύ με τα ανθρώπινα».

Η μελέτη της κλειτορίδας και των γεννητικών οργάνων των δελφινιών θα συνεχίσει να είναι πεδίο μελέτης των επιστημόνων προκειμένου να καλυφθεί το κενό που υπάρχει στην κατανόηση των σεξουαλικών συμπεριφορών στη φύση.