WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Orgasm 101: Τι συμβαίνει ακριβώς στο αιδοίο όταν έρχεστε σε οργασμό


Κλέλια Φατούρου

1 Νοεμβρίου 2021

Orgasm 101: Τι συμβαίνει ακριβώς στο αιδοίο όταν έρχεστε σε οργασμό

Ο οργασμός είναι το βασικό ζητούμενο, όταν μιλάμε για σεξ ή αυτοικανοποίηση, εφόσον είναι ένα υπέροχο ending σε μία σόλο εμπειρία ή μαζί με παρτενέρ.

Ξέρουμε ότι 1 στις 3 γυναίκες δεν φτάνει σε οργασμό μέσα από το σεξ, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι και επιτεύξιμος. Μέσα από την εξερεύνηση του σώματος και την ανοιχτή επικοινωνία με τον εκάστοτε παρτενέρ, μπορούμε να φτάσουμε στην ολοκλήρωση και να ανακαλύψουμε τι ακριβώς συμβαίνει στο σώμα εκείνη τη στιγμή.

«Ο οργασμός είναι ένα αντανακλαστικό. Μία σειρά γεγονότων, που το ένα διαδέχεται το άλλο και δεν ξέρουμε πώς πυροδοτούνται», εξηγεί η νευροεπιστήμονας Nicole Prause. Ωστόσο, έχουν δοθεί κάποιες επιστημονικές απαντήσεις για τον οργασμό. Όσο πλησιάζουμε στην κορύφωση, αυξάνεται η κυκλοφορία του αίματος στον κόλπο, την κλειτορίδα και τα χείλη. Τα συγκεκριμένα σημεία διαστέλλονται και αυξάνεται η φυσική κολπική λίπανση.

Η επιστημονική διαδικασία του οργασμού

Όπως προείπαμε, το αιδοίο διαστέλλεται, η αναπνοή και οι παλμοί γίνονται πιο γρήγοροι και οι μύες αποκτούν ένταση. Οι επιστήμονες όμως ενδιαφέρονται για αυτό το ενδιάμεσο στάδιο. Λίγο πριν τον οργασμό και μετά τον ενθουσιασμό. Κάπου εκεί αυξάνεται η δραστηριότητα στα εγκεφαλικά κύματα άλφα και μία ταυτόχρονη μείωση του συμπαθητικού νευρικού συστήματος.

Είναι αυτή η υπέροχη αίσθηση ολοκλήρωσης της σεξουαλικής πράξης. Οι μύες του πυελικού εδάφους συσπώνται ρυθμικά και σταδιακά μειώνονται, μέχρι που σταματούν εντελώς. Άρα, όλη τη δουλειά κάνουν οι μύες του αιδοίου.

Η εμπειρία του οργασμού για τις γυναίκες

Καταρχάς, οι μύες είναι πάντα αδύναμοι μετά τον τοκετό και χρειάζεται λίγος χρόνος για να επανέλθουν. Σύμφωνα όμως με έρευνα, και αυτά που υποστηρίζουν οι γυναίκες, υπάρχει ένα βασικό πρόβλημα. Ενώ οι γυναίκες αναφέρουν ότι έχουν βιώσει οργασμό, οι σωματικές ενδείξεις δεν αποδεικνύουν κάτι τέτοιο. Παρερμηνεύουν αυτό που τους συμβαίνει και δεν μπορούν να αναγνωρίσουν το αληθινό αίσθημα του οργασμού.

Γεγονός που μας οδηγεί στο ότι υπάρχουν ακόμα γυναίκες που δεν ξέρουν πώς είναι να ολοκληρώνεις. 1 στις 3 γυναίκες δεν μπορεί να το πετύχει μέσω σεξ, και είναι φυσιολογικό. Το θέμα όμως είναι ότι πρέπει να γνωρίζεις το σώμα σου, να ανακαλύπτεις πώς θα φτάσεις σε οργασμό (συνήθως μόνη σου) και μετά να το επικοινωνήσεις στον σύντροφό σου. Ο οργασμός δεν είναι κάτι που συμβαίνει μαγικά και ξαφνικά. Είναι αποτέλεσμα γνώσης, απουσίας ντροπής και αγάπης για το σώμα μας.

Πηγή φωτογραφίας: Unsplash

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.