WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

3 βήματα που μας φέρνουν πιο κοντά στον οργασμό (και θα έπρεπε να μας τα διδάσκουν)


Κλέλια Φατούρου

21 Οκτωβρίου 2021

3 βήματα που μας φέρνουν πιο κοντά στον οργασμό (και θα έπρεπε να μας τα διδάσκουν)

Ο οργασμός είναι ένα τεράστιο θέμα που γεμίζει σελίδες άπειρων βιβλίων. 

Ενώ ο ανδρικός οργασμός είναι, στην πλειοψηφία του τουλάχιστον, δεδομένος, δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο και για τον γυναικείο. Συνήθως συμβαίνει στο 50% περίπου των γυναικών, ενώ είναι αρκετές που δεν τον έχουν βιώσει ποτέ στη ζωή τους. 

Ο μόνος τρόπος για να ξέρουμε πώς και πότε φτάνουμε σε οργασμό είναι μέσα από την αυτοικανοποίηση. Εξερευνώντας το σώμα, τις αισθήσεις και τι μας αρέσει, φτάνουμε στο σημείο να έχουμε δεδομένα οργασμό και κυρίως, ξέρουμε πώς επιτυγχάνεται έτσι ώστε να το επικοινωνούμε και στον παρτενέρ μας.

Και φτάνουμε στο κομμάτι σεξ. Υπάρχει μία λανθασμένη πεποίθηση που μας λέει ότι ο ερωτικός σύντροφος οφείλει να ξέρει τι κάνει και πως αν δεν έχουμε οργασμό, το πρόβλημα είναι δικό του. Η αλήθεια είναι κάπου στη μέση. Οι ερωτικοί σύντροφοι πρέπει να φροντίζουν για την απόλαυση και των δύο, να μην φορούν παρωπίδες και να ακούνε τις επιθυμίες του άλλου. Πώς όμως θα ακούσουν τις επιθυμίες, αν δεν τις ξέρουμε πρώτα εμείς οι ίδιοι; Αν δεν τις επικοινωνήσουμε κατά τη διάρκεια του σεξ; Ας δούμε λοιπόν 3 απλά βήματα που μας φέρνουν πιο κοντά στον οργασμό, και που δυστυχώς δεν είναι δεδομένα.

Πολλά, πολλά προκαταρκτικά

Όσο περισσότερα, τόσο το καλύτερο. Και πάντα με σωστή σειρά. Δεν γίνεται να ξεκινήσουμε από την κλειτορίδα, εάν δεν έχει διεγερθεί πλήρως. Ξεκινάμε από τα παιχνίδια του μυαλού με λίγο φλερτ και sexting, συνεχίζουμε με φιλιά και χάδια και στο τέλος φτάνουμε στα προκαταρκτικά, τα οποία μπορούν να μας δώσουν τον οργασμό, χωρίς να υπάρξει απαραίτητα διείσδυση. 

Κατά πού πέφτει η κλειτορίδα;

Αυτό το μικροσκοπικό σημείο (που μοιάζει με γλώσσα) που έχει αμέτρητες νευρικές απολήξεις και την κάνουν υπερευαίσθητη. Αν και αρκετές γυναίκες φτάνουν σε οργασμό μέσω του κόλπου, η συντριπτική πλειοψηφία το πετυχαίνει με την τριβή της κλειτορίδας. Επομένως, επικεντρωθείτε εκεί και αν ο παρτενέρ σας δεν γνωρίζει την ακριβή τοποθεσία, καθοδηγήστε τον. Είναι για καλό σκοπό.

Οι εγγυημένες στάσεις

Αν και κάθε γυναίκα είναι διαφορετική, υπάρχουν μερικές στάσεις που γίνονται πραγματικοί σύμμαχοι του οργασμού. Όταν είσαι από πάνω και ελέγχεις την ταχύτητα και τον τρόπο τριβής, αλλά και το κλασικό ιεραποστολικό που δίνει τον έλεγχο στον παρτενέρ να συνδυάζει τη διείσδυση με την τριβή. Σε κάθε περίπτωση, όποια και αν είναι η στάση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εσείς (ή ο σύντροφος) τα χέρια του για ταυτόχρονη διέγερση. 

Πηγή φωτογραφίας: Unsplash

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.