WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Διακόπτουν οι αγχώδεις σκέψεις το σεξ; 7 tips για να το απολαύσετε, no matter what


Κλέλια Φατούρου

20 Οκτωβρίου 2021

Διακόπτουν οι αγχώδεις σκέψεις το σεξ; 7 tips για να το απολαύσετε, no matter what

Το άγχος είναι μία καθημερινότητα για πολλούς από εμάς και απλά μαθαίνουμε να ζούμε με αυτό.

Το πρόβλημα είναι ότι οι αγχώδεις σκέψεις παρουσιάζονται τις πιο ακατάλληλες στιγμές και προκαλούν πρόβλημα. Το ξύπνημα μέσα στη νύχτα, οι αυπνίες αλλά και οι ερωτικές στιγμές που μπορούν να καταστραφούν εντελώς. Σκέψεις που αφορούν την καθημερινότητα, στιγμές θυμού και λύπης αλλά και η κακή εικόνα που μπορεί να έχουμε για το σώμα μας. Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν τρόποι να μείνουμε στη στιγμή και να απολαύσουμε το σεξ, χωρίς να το διακόπτουμε.

Κάντε ένα σκανάρισμα

Το άγχος συνήθως σωματοποιείται και αυτό που θα βοηθήσει είναι να προσπαθήσουμε να εντοπίσουμε που συμβαίνει ακριβώς. Σε ποιο σημείο του σώματος; Πάρτε το χέρι του συντρόφου σας και τοποθετήστε το εκεί. Μπορεί να λειτουργήσει καταπραϋντικά.

Φαντασίωση

Πώς θα διώξουμε μία τρομερά αγχωτική σκέψη; Με μία άλλη, σεξουαλικής φύσεως. Μία φαντασίωση θα σας βοηθήσει να βγείτε από σκέψεις που δεν οδηγούν πουθενά και που, πιθανότατα, θα βελτιώσουν την ερωτική ζωή σας.

Κοιτάμε προς τα έξω

Κυριολεκτικά. Αν οι σκέψεις καταστρέφουν τη στιγμή, μην κλείνετε τα μάτια. Ανοίξτε τα και επικεντρωθείτε σε αυτά που βλέπετε. Τον παρτενέρ σας, τα παράθυρα, το κρεβάτι.

Δυναμώνουμε τις αισθήσεις

Εφόσον δεν είναι πάντα εύκολο να διώξουμε τις σκέψεις, επικεντρωνόμαστε στις σωματικές αισθήσεις. Πώς νιώθουμε με τα αγγίγματα; Τι μας οδηγεί πιο εύκολα στη διέγερση (και τον οργασμό); Η όσφρηση, η γεύση και όλες οι αισθήσεις οξύνονται. 

Αλλαγή στάσης

Λέμε ναι στην άνεση και στα γνώριμα πράγματα αλλά μία πιο δύσκολη στάση θα επιτελέσει διπλό σκοπό. Θα κάνει πιο πικάντικα τα πράγματα και θα απαιτήσει περισσότερη σκέψη, συντονισμό, ισορροπία και έλεγχο της κατάστασης. Ούτε γυμναστική να κάνατε.

Πάρτε τον έλεγχο την επόμενη φορά

Αν το άγχος σας κυριεύει σχεδόν πάντα κατά τη διάρκεια του σεξ, προετοιμαστείτε για την επόμενη φορά. Κινηθείτε περισσότερο κατά τη διάρκεια της ημέρας, χορέψτε πριν το σεξ και βάλτε στη ζωή σας οποιαδήποτε πρακτική διαλογισμού.

Αποδεχτείτε το και δείτε Netflix

Υπάρχουν και εκείνες οι φορές που το σεξ δεν πρόκειται να λειτουργήσει, όσο κι αν το παλεύουμε. Η σωματική κούραση, η απώλεια διάθεσης και το έντονο άγχος παίρνουν το πάνω χέρι και δεν μπορείς να κάνεις πολλά. Στην τελική, είσαι άνθρωπος και κάποιες φορές χρειάζεται να παραδώσεις τα όπλα.

Πηγή φωτογραφίας: Unsplash
 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.