WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Πώς θα καταλάβετε ότι ταιριάζετε σεξουαλικά, πριν καν κάνετε σεξ


Κλέλια Φατούρου

15 Οκτωβρίου 2021

Πώς θα καταλάβετε ότι ταιριάζετε σεξουαλικά, πριν καν κάνετε σεξ

Τις περισσότερες φορές, μπαίνουμε σε εντελώς καινούρια νερά, όταν πρόκειται για σεξ με νέο φλερτ. Δεν ξέρουμε τι θα συναντήσουμε και πώς θα πάει αυτό.

Αναρωτιόμαστε για το αν θα υπάρχει χημεία, αν θα κρίνουμε το σεξ ως καλό, αν θα υπάρξει αμοιβαία ικανοποίηση και τρέμουμε στην ιδέα μίας κακής βραδιάς. Όλα αυτά είναι απολύτως φυσιολογικά και έχουν συμβεί σε όλους μας. Γιατί όμως να μην κάνουμε κάτι για αυτό; Γιατί να μαντεύουμε και να μην φροντίσουμε να το μάθουμε από πριν;

Ξέρουμε καλά τον εαυτό μας;

Όπως και στα περισσότερα πράγματα, έτσι και στο σεξ είναι απαραίτητο να ξέρουμε καλά τον εαυτό μας, και κυρίως το σώμα μας. Τι μας αρέσει; Τι μας χαρίζει εγγυημένα τον οργασμό; Τι δεν θα δοκιμάζαμε ποτέ; Όταν είμαστε εξοικειωμένοι με όλο αυτό, θα είναι και πιο εύκολο να το επικοινωνήσουμε σε έναν νέο παρτενέρ.

Επικοινωνία, επικοινωνία, επικοινωνία

Καταλαβαίνω αυτό το αίσθημα ντροπής που νιώθουμε όλοι τον πρώτο καιρό μίας γνωριμίας, αλλά η προγιαγιά μου έλεγε "όποιος ντρέπεται, στερεύεται". Όλα έχουν να κάνουν με το πώς προσεγγίζουμε ένα θέμα. Όταν γνωρίζουμε έναν άνθρωπο, μας αρέσει και νιώθουμε οικειότητα, τι πιο απλό από το να πάμε και την κουβέντα στο σεξ; Ιστορίες που μας έχουν συμβεί και δεν μας άρεσαν (έτσι στέλνεις το μήνυμα), ή πράγματα που θα θέλαμε να δοκιμάσουμε γιατί δεν έχει τύχει μέχρι σήμερα.

Τι γίνεται στην περίπτωση που συναντήσουμε αντίσταση στη συζήτηση; Κατά την ταπεινή μου άποψη, αυτή είναι μία κακή ένδειξη. Αν εμείς μπαίνουμε στη διαδικασία να συζητήσουμε αυτά τα θέματα αλλά ο άλλος νιώθει άβολα, μήπως δεν είναι meant to be; Μήπως να το ξανασκεφτούμε;

Το ένστικτο, αυτός ο φίλος μας

Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε την τάση να αγνοούμε το ίδιο μας το ένστικτο. Το διώχνουμε όταν μας λέει ότι κάτι δεν πάει καλά με τον τύπο που γνωρίσαμε. Δεν του δίνουμε σημασία όταν τα ραντεβού είναι μέτρια και δεν υπάρχει σπίθα. Επιμένουμε και δεν κάνουμε πίσω όταν το πρώτο φιλί είναι αδιάφορο ή όταν δεν γελάμε με το χιούμορ του. Ε, όταν αυτά τα σημάδια είναι ξεκάθαρα, είναι και λογικό όταν φτάσουμε στο σεξ, να μην λειτουργεί το πράγμα.

Έντονο πάθος, μέτριο σεξ

Υπάρχουν φυσικά και εκείνες οι πρώτες φορές που δεν είναι καλές. Δεν σημαίνει απαραίτητα ότι έτσι θα πάει το πράγμα αλλά ίσως αποφευχθεί η μετριότητα αν έχουμε μιλήσει για αυτό από πριν. Δεν λέω να κάνετε επιστημονική συζήτηση περί ανατομίας, αλλά να αφήσετε υπονοούμενα για το τι σας αρέσει και να μάθετε πληροφορίες και για εκείνον.

Είναι σημαντικό να θυμόμαστε πως το σεξ είναι απόλαυση και δεν πρέπει να ντρεπόμαστε ή να το βλέπουμε ακόμα ως ταμπού.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.