WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Τα 3 είδη οργασμού που δεν ήξερες καν ότι υπάρχουν


Κλέλια Φατούρου

4 Ιανουαρίου 2023

Τα 3 είδη οργασμού που δεν ήξερες καν ότι υπάρχουν
Pexels/Jayson Hinricksen
Τα 3 είδη που δεν χρειάζονται απαραίτητα το σεξ

Όταν μιλάμε για οργασμούς, το μυαλό και η γνώση μάς φτάνει μέχρι τον κλειτοριδικό και τον κολπικό. Το ενδιαφέρον όμως με το σεξ (και την κορύφωση) είναι ότι έχει πολλά πρόσωπα και εμφανίζεται με περισσότερους από έναν τρόπους. Ας δούμε μερικά είδη οργασμών που μάλλον σου διαφεύγουν, και ίσως είναι πιο εύκολο να τους πετύχεις. Αν δεν δοκιμάσεις, δεν θα μάθεις.

Ο πρωκτικός

Το πρωκτικό σεξ παραμένει μεγάλο ταμπού και υπάρχουν άνθρωποι που δεν το έχουν δοκιμάσει ποτέ, ενώ μπορεί να το λάτρευαν. Σύμφωνα με έρευνα του 2009, το 94% των γυναικών που το έχει δοκιμάσει έχει φτάσει σε οργασμό, κάτι που δεν μπορούμε να πούμε για τον κολπικό.

Energy Orgasm

Είναι αυτό που βιώνουμε όταν απελευθερώνεται η ένταση από το σώμα και το μυαλό. Συμβαίνει στα γεννητικά όργανα, αλλά μετά νιώθεις ότι η ένταση φεύγει από τα άκρα σου και αναπνέεις πολύ καλύτερα. Και δεν προκύπτει απαραίτητα από το σεξ. Μπορεί να προσφέρεις εσύ απόλαυση στον παρτενέρ σου ή να κάνεις ταντρικό σεξ.

Συναισθηματικός οργασμός

Δεν χρειάζεται να είναι ερωτικός. Είναι μία συνολική εμπειρία, όπως αυτό που νιώθεις όταν γελάς μέχρι θανάτου και δυσκολεύεσαι να αναπνεύσεις. Αυτή η αναπνοή που σε βοηθά να επανέλθεις είναι ο συναισθηματικός οργασμός.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.