WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Η ηλικία που οι σεξουαλικές φαντασιώσεις κάνουν peak στις γυναίκες


Κλέλια Φατούρου

22 Μαρτίου 2023

Η ηλικία που οι σεξουαλικές φαντασιώσεις κάνουν peak στις γυναίκες
Pexels/luiisrtz
Γιατί υπάρχουν έρευνες που υποστηρίζουν διαφορετικά πράγματα;

Ελπίζω ότι έχουμε αφήσει προ πολλού πίσω μας την άποψη ότι οι γυναίκες δεν έχουν ιδιαίτερες σεξουαλικές φαντασιώσεις ή ότι η libido είναι ανδρικό προνόμιο. Όλο αυτό έχει και επιστημονική τεκμηρίωση, για αυτό και υπάρχουν διάφοροι λόγοι που οι φαντασιώσεις σου είναι πιο έντονες σε ένα ηλικιακό γκρουπ.

Αν και οι άντρες έχουν τα υψηλότερα ποσοστά τεστοστερόνης λίγο μετά τα 20, η γυναίκα βλέπει τη libido της να εκτοξεύεται αργότερα. Και δεν μιλάμε μόνο για την επιθυμία, αλλά και για τις φαντασιώσεις.

Πότε έχουμε σεξουαλικό peak;

Υπάρχουν δύο διαφορετικές απόψεις. Μία έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Canadian Journal of Human Sexuality κατέληξε στο ότι οι γυναίκες 30-34 ετών περιέγραφαν τον εαυτό τους ως πιο σεξουαλικά ενεργό και με διάθεση για στιγμές ηδονής.

Άλλη έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Τέξας, υποστηρίζει ότι οι γυναίκες από 27 έως 45 ετών ένιωθαν εντονότερη σεξουαλικότητα όσο μεγάλωναν, και μειωνόταν η γονιμότητα. Η πρώτη έρευνα υποστηρίζει ότι είναι η ηλικία όπου πολλές γυναίκες θέλουν να γίνουν μητέρες και αυτό αυξάνει τις πιθανότητες σύλληψης. Η δεύτερη όμως μάς λέει ότι οι γυναίκες απολαμβάνουν περισσότερο το σεξ και έχουν φαντασιώσεις όταν απομακρύνονται από αυτή.

Που οφείλεται το σεξουαλικό peak;

Όπως φαίνεται, είναι πολλοί οι παράγοντες που συμβάλουν σε αυτό. Η φάση της αναπαραγωγής, οι ορμονικές αλλαγές αλλά και οι πληροφορίες που λαμβάνουμε όσο μεγαλώνουμε και μάς εξοικειώνουν με το σώμα και τις επιθυμίες του. «Όσο φεύγει το στίγμα γύρω από τις συζητήσεις για το σεξ, η libido θα αυξάνεται όσο μεγαλώνουν οι γυναίκες», τονίζει ο Δρ. Murphy.

Επομένως, αφήνουμε πίσω τους βιολογικούς λόγους και εξηγούμε πια τη σεξουαλικότητα και με κοινωνικά κριτήρια. Όσο περισσότερο μαθαίνουμε, ανακαλύπτουμε και απενοχοποιούμε το σεξ, η ηλικία δεν πρόκειται να είναι ποτέ ένας παράγοντας.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.