WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

5 σημάδια πως ήρθε η ώρα να κάνεις ένα διάλειμμα από το dating


JTeam

2 Απριλίου 2023

5 σημάδια πως ήρθε η ώρα να κάνεις ένα διάλειμμα από το dating
Όταν πας από ραντεβού σε ραντεβού, αλλά δεν βγαίνει κάπου

Ας υποθέσουμε ότι έχεις αποφασίσει να βρεις έναν νέο έρωτα ή έστω ένα νέο πρόσωπο το οποίο θα σου χαρίσει πιο τρυφερές και ερωτικές στιγμές. Είτε βγήκες πρόσφατα από έναν και θες να προχωρήσεις στη ζωή σου, είτε εδώ και καιρό είσαι αποφασισμένη να μπεις σε μια νέα σχέση και τα πράγματα δεν πάνε όπως τα θες- μην απελπίζεσαι. Είναι μάλλον ώρα να κάνεις ένα διάλειμμα από το dating και τα ραντεβού που δεν σε γεμίζουν.

Αν μάλιστα, παρατηρείς κάποιο από τα παρακάτω σημάδια στην ερωτική σου ζωή, τότε όντως χρειάζεσαι να ξανασκεφτείς λίγο τα πράγματα:

Αλλάζεις πολύ εύκολα γνώμη για τον άλλο

Συνήθως όταν βρίσκεσαι σε ένα συναισθηματικό μπέρδεμα, βιάζεσαι να βγάλεις συμπεράσματα για τον άλλο. Και μάλιστα, όχι μόνο βιάζεσαι αλλά αυτά τα συμπεράσματα μπορείς να τα αλλάξεις εξίσου εύκολα. Είναι σημαντικό να δίνεις χρόνο στις καταστάσεις να ωριμάζουν, χωρίς να είσαι προκατειλημμένος/η.

Δεν έχεις ξεπεράσει ακόμη την προηγούμενη σχέση

«Δεν μπορείς να κλείσεις το τραύμα μιας σφαίρας με μια γάζα», κοινώς οφείλεις πρώτα να επουλώσεις τις πληγές της προηγούμενης σχέσης σου, προκειμένου να προχωρήσεις όπως πρέπει στην επόμενη.

Πιάνεις τον εαυτό σου να καταλήγει ξανά και ξανά στις ίδιες καταστάσεις

Αν οι καταστάσεις αλλάζουν, αλλά τα συναισθήματα παραμένουν ίδια, τότε μάλλον είναι η κατάλληλη στιγμή να αποστασιοποιηθείς από τα πράγματα, ώσπου νιώσεις ξανά έτοιμη για ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή σου. Οι σχέσεις άλλωστε, εκτός από δουλειά, θέλουν κυρίως χρόνο.

Δεν τα έχεις βρει αρχικά με τον εαυτό σου

Οι ανθρώπινες σχέσεις είναι δύσκολες, και τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο δύσκολα ότι η σχέση με τους εαυτούς μας δεν είναι και η ιδανική. Για να μπορέσεις να έχεις μια σταθερή σχέση, η οποία θα σε καλύπτει παράλληλα, χρειάζεται αρχικά να έχεις και μια σχέση με τον εαυτό σου η οποία θα σε ικανοποιεί. Άλλαξε ότι πραγματικά σε κρατάει πίσω, αποδέξου τόσο τα καλά όσα και τα «ιδιαίτερα» χαρακτηριστικά της προσωπικότητας σου και κυρίως πρόσθεσε περισσότερη ενσυναίσθηση στην καθημερινότητα σου.

Πιέζεις τις καταστάσεις

Το έχουμε δει να συμβαίνει και δεν είναι ωραίο. Είτε το κάνεις εσύ, είτε φίλες σου, θα ήταν καλύτερο να χαλαρώσεις και να μην πιέζεις τις καταστάσεις για μια νέα σχέση. Άλλωστε όταν βιαζόμαστε και υπάρχει πίεση, αυτό βγαίνει έστω και υποσυνείδητα προς τα έξω, με αποτέλεσμα να μην βοηθά στη δημιουργία ενός έρωτα ή φλερτ.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.