WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

3 λόγοι που κάνει καλό στο σεξ να κοιμάστε χωριστά


JTeam

8 Απριλίου 2023

3 λόγοι που κάνει καλό στο σεξ να κοιμάστε χωριστά
Unsplash/Toa Heftiba
Μήπως να ξεχάσετε το ίδιο κρεβάτι;

Όταν μαθαίνεις για ζευγάρια που κοιμούνται χωριστά, έχεις ανάμικτα συναισθήματα. Από τη μία, νιώθεις ότι δεν σου ταιριάζει και ότι αυτό θα σήμαινε το τέλος της σχέσης, αλλά από την άλλη σκέφτεσαι ότι θα μπορούσε να είναι και η λύση σε διάφορα προβλήματα. Ειδικά σε ό, τι αφορά το σεξ.

Μήπως να αφήσεις στην άκρη τις παραδόσεις και να σκεφτείς τι είναι αυτό που μπορεί να λειτουργεί για εσένα; Όπως έχουμε πει, κάθε ζευγάρι είναι ξεχωριστή περίπτωση και μπορεί να σου ταιριάζουν πράγματα που μέχρι τώρα σνόμπαρες. Όπως το να κοιμάσαι σόλο.

Δεν ταιριάζετε στον ύπνο

Όπως ξέρουμε καλά, ο ύπνος συνδέεται με τα πάντα στη ζωή μας. Με την καλή διάθεση, το γερό ανοσοποιητικό και με τα επίπεδα ενέργειας την επόμενη μέρα. Αν λοιπόν ο ένας ροχαλίζει ή στριφογυρνάει όλη νύχτα, ή κοιμάται πολύ διαφορετικές ώρες, επηρεάζει και τον διπλανό του. Αν όμως κοιμάστε χωριστά, θα είναι όλοι καλύτερα και θα αποδίδουν σεξουαλικά.

Η απόσταση είναι hot

Αν ανήκετε στα ζευγάρια που δεν περνούν τις μέρες τους χωριστά και έχουν κανονική καθημερινότητα, δεν προλαβαίνει να λείψει ο ένας στον άλλο. Και να η ρουτίνα στο σεξ. Πού βρίσκεται η λύση; Μα σε χωριστές κρεβατοκάμαρες. Σαν να γυρνάς σε άλλες εποχές, τότε που βρισκόσουν με τον παρτενέρ, αλλά δεν περνούσατε και όλη τη νύχτα μαζί.

Η κοινωνική πίεση που τελικά σε απομακρύνει

Αφού δεν ταιριάζουν όλα σε όλους, υπάρχει περίπτωση να νιώθεις πίεση ως προς το πώς πρέπει να φέρεσαι σε μία σχέση. Αφού συζείς, οφείλεις και να κοιμάσαι στο ίδιο κρεβάτι. Τι γίνεται όμως όταν νιώθεις να πνίγεσαι, θέλεις τον χώρο σου αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι αγαπάς λιγότερο τον σύντροφό σου; Πιέζεσαι, δεν το εκφράζεις και η σχέση επηρεάζεται αρνητικά.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.