WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Τι είναι ο κανόνας "Nο contact" και γιατί πρέπει να τον εφαρμόσεις μετά από έναν χωρισμό


JTeam

20 Απριλίου 2023

Τι είναι ο κανόνας "Nο contact" και γιατί πρέπει να τον εφαρμόσεις μετά από έναν χωρισμό
Γιατί όλο και περισσότεροι προτείνουν τη συγκεκριμένη τακτική, όταν μια σχέση τελειώνει;

Όσο περισσότερα μαθαίνουμε για την ανθρώπινη ψυχολογία, τόσο καλύτερα μπορούμε να διαχειριστούμε μερικές δύσκολες καταστάσεις, όπως για παράδειγμα έναν χωρισμό.

Στις περισσότερες περιπτώσεις μετά από έναν χωρισμό μπαίνουμε στη διαδικασία, είτε να ψάχνουμε τα social media του/της πρώην, είτε να προσπαθούμε να μαθαίνουμε νέα από κοινούς φίλους, είτε να μπαίνουμε σε πειρασμούς να ξαναγυρίσουμε σε εκείνον και να στείλουμε μήνυμα. Όλα αυτά όμως είναι τακτικές, οι οποίες όχι μόνο μας κρατούν πίσω, αλλά δεν μας βοηθούν να προχωρήσουμε και να εστιάσουμε και πάλι στον εαυτό μας.

Αντί λοιπόν να μπούμε σε αυτές τις διαδικασίες, είναι η στιγμή να δείξουμε αυτοσυγκράτηση και να επιλέξουμε τον κανόνα του "Νο contact", και αυτό γιατί έχουμε πολλούς λόγους.

Τον συγκεκριμένο κανόνα, προτείνουν χιλιάδες ειδικοί σε θέματα σχέσεων και αυτό, γιατί βοηθά το άτομο να συνειδητοποιήσει ορισμένες καταστάσεις, να αποστασιοποιηθεί από τη σχέση και να σκεφτεί πιο καθαρά.

Τι ακριβώς είναι ο κανόνας "Νο contact"

Στην ουσία ο κανόνας του "nο contact", είναι το να κόψεις κάθε επαφή, αλλά και υπενθύμιση του πρώην σου. Για 30 ημέρες, δεν απαντάς σε τυχόν μηνύματα και κλήσεις του, αλλά ούτε και μπαίνεις στη διαδικασία να φέρνεις στο μυαλό σου καταστάσεις και γεγονότα που τον αφορούν. Ξέρω ότι δεν είναι και ό,τι πιο εύκολο, αλλά αξίζει την προσπάθεια.

Με τον τρόπο αυτό, εκτός από το γεγονός πως θα αφήσεις τον άλλο να του λείψεις, αλλά και να καταλάβει τι έχασε, θα μπορέσεις να πάρεις τον χρόνο σου προκειμένου να σκεφτείς τους λόγους που σας οδήγησαν στο τέλος. Στο διάστημα αυτό, είναι λογικό να νιώσεις όλα αυτά τα δύσκολα συναισθήματα του χωρισμού, ωστόσο έχεις πολλούς λόγους για να επενδύσεις στον κανόνα της «μη επικοινωνίας». Μερικοί από αυτούς είναι:

Μπορείς να «αποτοξινωθείς συναισθηματικά»

Ένας χωρισμός και ειδικά η φάση πριν συμβεί, μπορεί να έχει μεγάλη συναισθηματική φόρτιση. Η πίεση είναι μεγάλη, αλλά και η ψυχολογία σου πιθανώς σε πολύ κακή κατάσταση. Επομένως το καλύτερο που έχεις να κάνεις, είναι να βοηθηθείς και να δώσεις χρόνο στον εαυτό σου να ασχοληθεί και πάλι με όσα σε κάνουν να νιώθεις καλύτερα. Είτε αυτό σημαίνει να βγεις με την παρέα σου, είτε αυτό σημαίνει να απολαύσεις και πάλι, όλες εκείνες τις δραστηριότητες που είχαν μπει σε δεύτερη μοίρα.

Θα συνειδητοποιήσεις καλύτερα τις αιτίες του χωρισμού σας

Τις περισσότερες φορές δεν θες με τίποτα να συμβεί ένας χωρισμός, ωστόσο το σημαντικό είναι να εστιάσεις σε όσα δεν σας αφήνουν να προχωρήσετε. Από τη στιγμή, που τα προβλήματα μεταξύ σας δεν λύνονται, το να παραμένεις σε μια σχέση είναι η χειρότερη επιλογή, καθώς δεν μπορείς να δεις καθαρά όσα σε επηρεάζουν αρνητικά. Με τη διακοπή κάθε επικοινωνίας όμως, θα είναι ευκολότερο να βάλεις σε μια τάξη τα συναισθήματα σου και να προχωρήσεις με πιο καθαρό μυαλό.

Θα σε βοηθήσει να τον ξεπεράσεις

Ακόμη και να μη θες να τον ξεπεράσεις και ακόμη και αν επιθυμείς μια επανασύνδεση, θα πρέπει πρώτα να υπάρξει ένα διάστημα στο οποίο θα συνειδητοποιήσετε τα λάθη σας και τα προβλήματα σας. Επομένως, άφησε προς το παρών τις ελπίδες επανασύνδεσης στην άκρη και εστίασε στο να δεις τι ακριβώς πήγε λάθος, κρατώντας παράλληλα απόσταση και σιωπή.

Αποφεύγεις τις on - off καταστάσεις

Πόσες φορές μπορεί να έχετε χωρίσει και να έχετε ξαναβρεί; Πιθανώς πολλές. Και επειδή οι εύκολες και άμεσες επανασυνδέσεις δεν είναι πάντοτε η καλύτερη επιλογή, οφείλεις αρχικά να δώσεις ένα χρονικό διάστημα, προκειμένου να αποφασίσεις πως πραγματικά θες να λειτουργείς από εδώ και στο εξής. Και υιοθετώντας τον «no contact» κανόνα, θα μπορέσεις να το επιτύχεις αυτό, πολύ καλύτερα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.