WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Μήπως προσπαθείς υπερβολικά να ευχαριστείς στο σεξ; 5 σημάδια ότι δεν φροντίζεις για τη δική σου απόλαυση


JTeam

22 Μαΐου 2023

Μήπως προσπαθείς υπερβολικά να ευχαριστείς στο σεξ; 5 σημάδια ότι δεν φροντίζεις για τη δική σου απόλαυση
Όταν η επιθυμία σου να ευχαριστείς τους γύρω σου, γίνεται εμπόδιο στη δική σου απόλαυση

Μπορεί να μην το έχεις συνειδητοποιήσει καν, αλλά υποσυνείδητα πολλά άτομα βάζουν σε προτεραιότητα την ικανοποίηση των άλλων. Και ενώ αυτό, δεν ακούγεται ως ένα αρνητικό γεγονός, μπορεί στην πραγματικότητα να σταθεί εμπόδιο τόσο στη δική σου απόλαυση, όσο και στην ουσιαστική σύνδεση με τον σύντροφό σου.

Σύμφωνα με το «Couples Center», τα άτομα που επιθυμούν να ικανοποιούν τα θέλω των άλλων, παραμελώντας τα δικά τους, βιώνουν το σεξ ως μια όχι και τόσο γεμάτη εμπειρία. Πέρα από την καθημερινότητα τους, οι people - pleasers επηρεάζουν αρνητικά και τη σεξουαλική τους ζωή, χωρίς να το συνειδητοποιούν.

Το σεξ οφείλει να είναι απολαυστικό και για τους δυο συντρόφους, γι' αυτό αν παρατηρείς τα παρακάτω σημάδια, ίσως θα ήταν προτιμότερο να σκεφτείς ξανά τα πράγματα:

  • Προσπαθείς να βγάζεις θορύβους, που δεν αντανακλούν το πώς πραγματικά νιώθεις

Έχεις προσπαθήσει ποτέ να προσποιηθείς βαριές ανάσες και ερωτικούς ήχους, μόνο και μόνο για να κάνεις τον σύντροφο σου να νιώσει περισσότερη αυτοπεποίθηση ή πως σε ικανοποιεί, όταν στην πραγματικότητα δεν ισχύει κάτι τέτοιο; Αν ναι, έχεις το πρώτο σημάδι.

  • Προσποιείσαι οργασμούς

Δυστυχώς είναι αρκετοί οι λόγοι που οδηγούν κάποιον να προσποιηθεί οργασμούς. Ένας από αυτούς, είναι και οι people - pleasing συμπεριφορές σου.

  • Σε απασχολεί περισσότερο η ικανοποίηση του συντρόφου σου, παρά η δική σου

Όσο και αν θες να ικανοποιήσεις τον/την σύντροφο σου, είναι σημαντικό αρχικά να το απολαύσεις η ίδια. Μην εστιάζεις μόνο σε όσα αρέσουν στον άλλο, και μη διστάζεις να δείξεις ή να πεις αυτό που πραγματικά σε εκφράζει και θέλεις.

  • Είσαι αρκετά επικριτικός/η με τον εαυτό σου

Τα άτομα με people - pleasing συμπεριφορές, φλερτάρουν με την τελειότητα. Θέλουν όλα να κυλούν έτσι όπως τα έχουν φανταστεί. Κάτι τέτοιο όμως στην πραγματικότητα είναι σχεδόν αδύνατο. Επομένως, μη υπερ-αναλύεις τις καταστάσεις.

  • Δυσκολεύεσαι να δώσεις feedback

Κάθε άτομο είναι ξεχωριστό, επομένως δεν γίνεται να σας αρέσουν ακριβώς τα ίδια πράγματα στο σεξ. Η καλύτερη επιλογή που έχεις να κάνεις, είναι να επικοινωνήσεις αυτά που σου αρέσουν και κυρίως αυτά που δεν σου αρέσουν.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.